Tillbaka till huvudmeny

5 steg som hjälper dig att beräkna ROI på ert nästa affärssystem

Står du inför valet av nytt affärssystem och vill ha mer insikt i vilka ekonomiska fördelar förändringen skulle innebära? Med en väl genomförd ROI kan ni undvika att lägga tid på fel projekt.

5 steg som hjälper dig att beräkna ROI på ditt nästa affärssystem
5 steg som hjälper dig att beräkna ROI på ditt nästa affärssystem

Står du inför valet av nytt affärssystem och vill ha mer insikt i vilka ekonomiska fördelar förändringen skulle innebära? Genom att prioritera detaljerna i en ROI kan ni undvika att lägga tid på projekt som skulle innebära negativ eller låg avkastning.

Avkastningen på investeringen (ROI) är den vanligaste metoden för att mäta avkastning och jämföra den med andra potentiella investeringar eller förutse vinsten.

I vår guide Beräkna ROI på ditt nästa affärssystem tar vi upp fem steg som kan hjälpa dig att identifiera kostnaderna och förutse vinsten av ditt nya affärssystem.

Få vägledning kring bland annat:

 • Att tänka på inför en ROI för affärssystem
 • Gör en korrekt prognos för kostnader
 • Identifiera och förutse avkastningen
 • Bygg ett team som kan analysera alla data
 • Analysera de slutliga siffrorna

Hämta e-guide: Beräkna ROI på ditt nästa affärssystem

Tips! Planerar ni att ta hjälp av en leverantör för implementering av ert nya system är det alltid bra att ha ett tydligt och detaljerat beställningsunderlag så tidigt som möjligt i processen, det kan påverka projektets ROI avsevärt. Ta gärna del av våra tips om att skriva en bra förfrågan för att hitta rätt affärssystem.

Mest populära

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

  Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.