Tillbaka till huvudmeny

E-faktura effektiviserar handläggningstiden med 35%

Den genomsnittliga hanteringstiden för en e-faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad, är bara 3,9 dagar.

Visma Proceedo e-faktura

I vårt tidigare inlägg presenterade vi att den genomsnittliga andelen e-faktura för våra kunder har ökat under 2013 jämfört med föregående år, från 50,3 procent till 55,8 procent.

När användandet av e-faktura ökar är det intressant att titta på ytterligare nyckeltal, nämligen den genomsnittliga hanteringstiden för en faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad.

En skannad faktura hanteras i genomsnitt under 6 dagar medan en e-faktura hanteras under 3,9 dagar. Med e-faktura effektiviseras alltså fakturahanteringen med 35 procent.

Klicka nedan för att se hur du effektiviserar ditt arbete med e-faktura i Visma Proceedo.

Webbinarium: E-faktura (34 min)

För att kunna spela upp denna film behöver du ha installerat senaste Java-uppdateringen.  För gratis nedladdning av Java, klicka här.

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.