Tillbaka till huvudmeny

E-faktura effektiviserar handläggningstiden med 35%

Den genomsnittliga hanteringstiden för en e-faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad, är bara 3,9 dagar.

Visma Proceedo e-faktura

I vårt tidigare inlägg presenterade vi att den genomsnittliga andelen e-faktura för våra kunder har ökat under 2013 jämfört med föregående år, från 50,3 procent till 55,8 procent.

När användandet av e-faktura ökar är det intressant att titta på ytterligare nyckeltal, nämligen den genomsnittliga hanteringstiden för en faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad.

En skannad faktura hanteras i genomsnitt under 6 dagar medan en e-faktura hanteras under 3,9 dagar. Med e-faktura effektiviseras alltså fakturahanteringen med 35 procent.

Klicka nedan för att se hur du effektiviserar ditt arbete med e-faktura i Visma Proceedo.

Webbinarium: E-faktura (34 min)

För att kunna spela upp denna film behöver du ha installerat senaste Java-uppdateringen.  För gratis nedladdning av Java, klicka här.

Mest populära

  • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

    Julklappar till anställda i coronatider

    I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

  • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

    Tips för en lyckad digital AW

    I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda?