Tillbaka till huvudmeny

E-faktura effektiviserar handläggningstiden med 35%

Den genomsnittliga hanteringstiden för en e-faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad, är bara 3,9 dagar.

Visma Proceedo e-faktura

I vårt tidigare inlägg presenterade vi att den genomsnittliga andelen e-faktura för våra kunder har ökat under 2013 jämfört med föregående år, från 50,3 procent till 55,8 procent.

När användandet av e-faktura ökar är det intressant att titta på ytterligare nyckeltal, nämligen den genomsnittliga hanteringstiden för en faktura i systemet, från det att fakturan ankommer till dess att den är klarmarkerad.

En skannad faktura hanteras i genomsnitt under 6 dagar medan en e-faktura hanteras under 3,9 dagar. Med e-faktura effektiviseras alltså fakturahanteringen med 35 procent.

Klicka nedan för att se hur du effektiviserar ditt arbete med e-faktura i Visma Proceedo.

Webbinarium: E-faktura (34 min)

För att kunna spela upp denna film behöver du ha installerat senaste Java-uppdateringen.  För gratis nedladdning av Java, klicka här.

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.