Tillbaka till huvudmeny

Vismas nya svenska hopp i Ylläs-Levi

För andra året i rad erbjuds två anställda på Visma ett professionellt träningsupplägg med målet att skida 67 km i Ylläs-Levi, säsongens sista lopp i långloppscupen Visma Ski Classics.

Eeva Penttilä och Burch Gürler, Vismas svenska hopp i Ylläs-Levi
Eeva Penttilä och Burch Gürler, Vismas svenska hopp i Ylläs-Levi

För andra året i rad erbjuds två anställda på Visma ett professionellt träningsupplägg med målet att skida 67 km i finska Ylläs-Levi, säsongens sista lopp i långloppscupen Visma Ski Classics. På Instagram (#projectyllaslevi) och i Vismas blogg kan du följa hur det är möjligt att klara utmaningen på bara tre månader, för den som inte har stått på ett par längdskidor sedan barndomen.

Hur mycket bättre längdskidåkare kan man bli med hjälp av intensiv och professionell träning under tre månader? Svaret på den frågan ska Eeva Penttilä och Burch Gürler ta reda på. Båda utsågs nyligen till att representera Sverige i Vismas interna utmaning, där två anställda från vardera Sverige, Norge och Finland får chans att utveckla sin skidåkning med hjälp av en professionell coach. Peter Rune från Täby Skidklubb ansvarar för att finslipa de svenska åkarnas teknik. Med hans hjälp ska de toppa formen lagom till långloppet Ylläs-Levi i början av april.

Sträckan mellan de finska orterna Ylläs och Levi är 67 km lång och loppet är årets sista i långloppscupen Visma Ski Classics. En minst sagt intensiv vinter väntar för Eeva Penttilä och Burch Gürler. För förutom den intensiva träningen har båda ansvarsfulla jobb på Visma som ska flyta på, precis som vanligt.

Eeva Penttilä, Visma Enterprise
Eeva Penttilä, Visma Enterprise

Från 5 till 67 km

Eeva Penttilä är uppväxt i Finland och en van längdskidåkare, bland annat från framgångsrika skoltävlingar. Däremot har hon aldrig prövat en längre tävlingsdistans, än fem kilometer. Förra året kom Eeva Penttilä till Visma när att hon blev antagen till det populära traineeprogrammet. Under ett år drev hon en rad projekt i olika vismabolag. Idag arbetar hon med affärsutveckling på Visma Enterprise.

Burch Gürler, Visma Consulting
Burch Gürler, Visma Consulting

En SM-vinnare i spåren

När Burch Gürler träffar sin coach för första gången i januari, börjar de sannolikt med att gå igenom grundläggande teknik vid längdskidåkning. Detta eftersom Burch Güler inte har stått på ett par längdskidor sedan han var liten. Däremot är han en van snowboardåkare och fysiken har det aldrig varit något fel på. Som tidigare aktiv kampsportare har Burch Gürler tagit två SM-guld och deltagit i VM. Sedan ett år arbetar han som utvecklare på Visma Consulting.

Vi som inte är med på fyspassen, i spåret och vallaboden kan följa Eeva Penttiläs och Burch Gürlers med- och motgångar på Instagram och bloggen. I upplägget ingår att de berättar om sin resa och delar med sig av sina upplevelser. På tävlingsdagen den 14 april 2018 håller vi tummarna för att de når målet. Kanske går det att få se en skymt av dem i Visma Ski Classics live-sändning från Ylläs-Levi.

Namn: Eeva Penttilä

Ålder: 26 år

Titel: Business Improvement Manager

Företag: Visma Enterprise

Skiderfarenhet: motionär och skoltävlingar

Namn: Burch Gürler

Ålder: 35 år

Titel: Developer

Företag: Visma Consulting

Skiderfarenhet: mest som snowboardåkare

 

Visma Ski Classics

Vasaloppet, Ylläs-Levi, Birken, Marcialonga, och ytterligare 7 av världens mest välkända och prestigefyllda lopp i ett mästerskap. Med mer än 50 000 skidlöpare – proffs och amatörer sida vid sida – är Visma Ski Classics en upplevelse utan motstycke. Läs mer om Visma Ski Classics här.

Mest populära