Tillbaka till huvudmeny

Vasaloppet – Så blev 100-års jubiléet 2022

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor som hålls årligen den första söndagen i mars. Sträckan är 90 kilometer och går från Berga by utanför Sälen till Mora i Dalarna. Traditionen är lång och över en miljon skidåkare har deltagit i tävlingen sedan starten 1922. Visma fanns på plats vid målgången i egen trailer med tre våningar och takterrass.

Visma Ski Classics-trailern

I oktober 2015 blev Visma titelsponsor för Visma Ski Classics – det välkända långdistansmästerskapet i längdskidor. Mästerskapet inkluderar bland annat Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Marcialonga och tio andra prestigefulla och traditionella lopp i olika länder.

Vid Vasaloppet var stämningen på topp och självaste Gustav Vasa preppade spåren vid målgången. Solen gassade och besökarna väntade förväntansfullt på att få se årets åkare komma i mål.  

Vasaloppet 2022

Två norska åkare tog hem segern

Det blev två norska segrar i årets Vasalopp. Andreas Nygaard kom först i mål och tog sin andra seger, och Astrid Öyre Slind tog sin första seger i damklassen. Besökarantalet på året Vasalopp var maxat och hejaropen från publiken ekade långt in på kvällstimmarna.

Vasaloppsvinnarna 2022: Andreas Nygaard och Astrid Øyre Slind.

Foto: Ulf Palm/TT

After-ski i Visma Ski Classics-trailern

Vid målgången i Mora fanns Visma Ski Classics-trailern med personal från Visma på plats hela dagen för att ta emot besökarna. Vid trailern visades loppet på storbildsskärmar och där kunde man komma in och värma sig med en kopp kaffe och ta något gott att äta. På övervåningen kunde man njuta av mysig livemusik eller gå ut på takterrassen och få en överblick av folkfesten.  

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.