Tillbaka till huvudmeny

Vasaloppet – Så blev 100-års jubiléet 2022

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor som hålls årligen den första söndagen i mars. Sträckan är 90 kilometer och går från Berga by utanför Sälen till Mora i Dalarna. Traditionen är lång och över en miljon skidåkare har deltagit i tävlingen sedan starten 1922. Visma fanns på plats vid målgången i egen trailer med tre våningar och takterrass.

Visma Ski Classics-trailern

I oktober 2015 blev Visma titelsponsor för Visma Ski Classics – det välkända långdistansmästerskapet i längdskidor. Mästerskapet inkluderar bland annat Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Marcialonga och tio andra prestigefulla och traditionella lopp i olika länder.

Vid Vasaloppet var stämningen på topp och självaste Gustav Vasa preppade spåren vid målgången. Solen gassade och besökarna väntade förväntansfullt på att få se årets åkare komma i mål.  

Vasaloppet 2022

Två norska åkare tog hem segern

Det blev två norska segrar i årets Vasalopp. Andreas Nygaard kom först i mål och tog sin andra seger, och Astrid Öyre Slind tog sin första seger i damklassen. Besökarantalet på året Vasalopp var maxat och hejaropen från publiken ekade långt in på kvällstimmarna.

Vasaloppsvinnarna 2022: Andreas Nygaard och Astrid Øyre Slind.

Foto: Ulf Palm/TT

After-ski i Visma Ski Classics-trailern

Vid målgången i Mora fanns Visma Ski Classics-trailern med personal från Visma på plats hela dagen för att ta emot besökarna. Vid trailern visades loppet på storbildsskärmar och där kunde man komma in och värma sig med en kopp kaffe och ta något gott att äta. På övervåningen kunde man njuta av mysig livemusik eller gå ut på takterrassen och få en överblick av folkfesten.  

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.