Tillbaka till huvudmeny

Vardagen som Summer Intern på Visma

Är du nyfiken på hur det går för Vismas Summer Interns 2019? Efter lite välförtjänt semester är de nu tillbaka på kontoret och i full gång med sina projekt. I inlägget nedan har de fått ta över pennan och ger oss en liten uppdatering vad de gör om dagarna och vad de fått för erfarenheter hittills.

Nu är vi; Frida, Niclas och Sara som är Vismas Summer Interns 2019 tillbaka på kontoret efter två veckors semester. Även om det fortfarande är lite sommartomt på kontoret rullar våra projekt på i full fart!

Om ni är nyfikna på vad vi jobbar med i sommar kan ni läsa om våra projekt här.
I det här inlägget tänkte vi dela med oss av vad rollen som Summer Intern gett oss för erfarenheter hittills och hur våra dagar under sommaren kan se ut.

Vår första vecka på Visma spenderades i Oslo tillsammans med de andra nordiska Internsen, vi har ”kollegor” i både Norge, Finland och Danmark. Introduktionsveckan var fullspäckad med aktiviteter; vi fick vara med på allt från utbildningar och workshops till middagar och en klassisk hyttetur på de norska fjällen. 


Vi nådde nästan toppen av Norefjell, 1188m

Parallellt med arbetet av våra projekt har vi fått möjligheten att ta del av flera interna utbildningar. En utbildning tog oss hela vägen till Vismas kontor i Helsingfors över dagen, då vi fick lära oss om presentationsteknik av en tidigare Management Trainee. Trots en tidig morgon (uppstigning 04:15) var dagen väldigt uppskattad.


Här behövde Frida ta ett samtal med en intressent på tåget till Helsingfors flygplats

En after work på Gröna Lund har vi också hunnit med. Tillsammans med Management Traineerna åkte vi dit och hade en väldigt rolig kväll med både 7-kamp och bergochdalbanor.

En daglig rutin som Sara och Niclas har under projektet är att vara med i ‘daily standups’ då hela automatiseringsteamet har ett snabbt möte på morgonen. Där säger alla vad de har gjort senaste dagen, vad alla ska göra idag och om det finns några hinder som behöver lösas tillsammans. Teamet är utspritt i tre olika länder och de dagliga mötena sker därför på Google hangouts.

En lite mer sällan förekommande, men väldigt trevlig rutin är glasspauserna på takterrassen – särskilt nu när sommarvärmen har kommit till Stockholm på riktigt. Vi kan meddela att den något ilskna fågeln på takterrassen, känd redan av Summer Interns 2017, är kvar och ger spänning i vardagen.

Vi hoppas att ni också har haft en trevlig sommar med både sol och glass! Håll utkik efter vårt avslutande blogginlägg som kommer handla om slutresultaten av våra projekt.

Glassiga hälsningar,

Frida, Niclas och Sara

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.