Tillbaka till huvudmeny

En sommar på Visma – Möt årets Summer Interns!

För fjärde året i rad går vårt Summer Internship av stapeln, där vi under sommaren anställer talangfulla masterstudenter inom IT/Business . Nu är årets Summer Interns äntligen på plats. Läs vidare om årets tre interns, Frida, Niclas och Sara som nu gjort sina första veckor här hos oss.

Sommar på Visma innebär förutom arbete, sol och en och annan glass på terrassen, framför allt att det dyker upp några nya ansikten här på vårt kontor. För fjärde året i rad går vårt Summer Internship av stapeln, där vi under sommaren anställer talangfulla masterstudenter inom IT/Business – och nu är årets Summer Interns äntligen på plats. Programmet innebär att internsen under en sommar får ansvara och leda ett affärskritiskt projekt inom koncernen. Projekten baseras på verkliga case som är strategiskt viktiga för Visma och vår fortsatta utveckling. Arbetet varvas med relevanta kurser, nätverkande och en hel del sociala aktiviteter tillsammans med Interns från våra grannländer Norge, Finland och Danmark. Sommaren startar med en fullspäckad vecka på vårt huvudkontor i Oslo. Där samlas samtliga nordiska interns för en inspirerande start och möjlighet att snabbt få en inblick i Visma-koncernen. Det är med stolthet vi nu kan presentera årets interns. Varmt välkomna till Visma; Frida, Niclas och Sara!

Frida

Utbildningsbakgrund?

Jag läser civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi med inriktning tillämpad matematik på KTH. Till hösten börjar jag mitt fjärde år och påbörjar då min master inom optimeringslära och systemteknik.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

I sommar arbetar jag på ett projekt för Visma Software AB som handlar om kommunikation. Då Visma säljer några av sina produkter via partnerbolag är det oerhört viktigt att de kommunicerar och delar information på rätt sätt för att se till att de är ett så bra stöd för sina partners som möjligt. Därför ska jag se över hur de kommunicerar idag, vilka interna behov det finns inom Visma, samt vilka behov våra partners har. Utifrån den analysen ska jag rekommendera en framtida lösning på hur Visma kan ta sin kommunikation till nästa nivå!

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Jag har blivit positivt överraskad över hur snälla och välkomnande alla är, och då hade jag ändå väldigt höga förväntningarna innan jag började. Trots att det är mitt i semestertider tar sig alla tiden att hjälpa till och stötta mig i mitt projekt. Vidare har jag insett hur stort Visma faktiskt är och hur många olika möjligheter det finns inom koncernen. 

Du sitter ju på våningsplanet som har förmånen att ha en glassbox! Om du skulle beskriva Visma som en glass, vilken skulle det vara och varför?

Haha, vilken svår fråga! Med tanke på att Visma består av så många olika bolag, är det lättare att beskriva Visma som en hel glassbox än bara en glass! Men om jag måste välja en blir det nog piggelin. Piggelin (Visma) passar både stora och små (företag) och den är väldigt enkel (och Visma förenklar många företags liv med sina affärssystem)! 

Niclas

Utbildningsbakgrund?

Till hösten börjar jag mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet i datateknik på KTH. Jag läser min master med inriktningen industriell ekonomi.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Jag gör mitt projekt tillsammans med Sara och det handlar om Robotic Process Automation (RPA). Vi ska först göra en utvärdering av vilka verktyg som finns inom RPA på marknaden för att se hur väl de täcker in Vismas behov. Dessutom ska vi se vilka nya behov som väntas uppstå i framtiden med ökad användning av maskininlärning och andra spännande teknologier. Slutligen ska vi använda ett RPA-verktyg för att automatisera en process. 

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Jag har fått ett riktigt varmt välkomnande på Visma! Alla Summer Interns i Skandinavien började med en gemensam introduktionsvecka i Oslo med flera intressanta presentationer, kul aktiviteter och goda middagar. Under första veckan i Stockholm har jag och Sara intervjuat flera personer för att samla information till vårt projekt. Alla har varit mycket hjälpsamma och gett oss en bra start på projektet! 

Vad ser du mest fram emot under din sommar på Visma?

Jag ser fram emot att få lära mig mer om verktyg inom automatisering eftersom det förväntas bli väldigt stort i framtiden. Dessutom vill jag få veta mer om vilka olika karriärmöjligheter det finns inom Visma och lära känna alla kollegorna mer. På soliga dagar äter jag gärna en glass ute på takterassen!

Sara

Utbildningsbakgrund?

Jag läser industriell ekonomi med inriktning mot datateknik på KTH. I höst börjar jag mitt fjärde år och kommer då börja masterspåret inom maskininlärning. 

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Projektet som jag och Niclas genomför går ut på att undersöka Vismas behov och krav på RPA-verktyg och matcha dessa mot tillgängliga verktyg på marknaden. Inom Visma finns det idag flera team som jobbar med RPA och en del av vårt projekt innebär att undersöka om det finns ett gemensamt verktyg som skulle kunna användas av alla. Projektet omfattar både att läsa på om utbudet men även att praktiskt testa olika verktyg samt göra en RPA-implementation på en intern process.

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Under min första tid på Visma har jag insett att det finns väldigt många olika områden att jobba med, både olika funktioner och olika produkter gör att det finns många möjligheter. Jag tycker också att alla har varit väldigt välkomnande och hjälpsamma nu i uppstarten av vårt projekt.

Vad var det som lockade dig till att söka Vismas Summer Internship?

Jag tyckte att det lät roligt och lärorikt att själv få ansvar att driva ett affärskritiskt projekt för Visma. När jag läste om tidigare Summer Interns projekt tyckte jag att det verkade vara en spännande blandning mellan mer datatekniska uppgifter och projekt som var mer inriktade mot ekonomi och management. Denna kombination tycker jag också är kännetecknande för hela Visma och det är något jag lockades av.

Vi säger varmt välkomna till våra tre interns och ser fram emot en härlig sommar tillsammans med er!

Är du nyfiken på att veta mer om livet på Visma?

På våra karriärsidor finns alla våra lediga tjänster. Där kan du även läsa mer om hur det är att jobba i en av Europas ledande IT-koncerner. Kanske är du, precis som detta gäng, sugen på att vara en del av vårt summer internship nästa år? Här kan du läsa mer om våra möjligheter för studenter och nyexade.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.