Tillbaka till huvudmeny

Välkommen till Hello World! Meetup i Göteborg

Har du någon i din närhet som är mellan 8 och 18 år och vill prova på digitalt skapande? Tipsa om Hello World! Meetup – söndag 5 maj är det dags, hos Optivasys i Göteborg.

Hello World! är en allmännyttig ideell förening som vill uppmuntra barn och unga, flickor såväl som pojkar, att intressera sig för att syssla med naturvetenskap, teknik och konst med hjälp av digitala verktyg. Vi på Optivasys är stolta sponsorer.

Med stipendier, lånedatorer, inkomstbaserade avgifter, fria SJ-resor med mera bidrar Hello World! till att integrera och inspirera grupper som annars kanske aldrig skulle ha fått möjligheten att upptäcka allt magiskt man kan åstadkomma med digitala verktyg. I praktiken betyder det att en stor andel tjejer, fler barn från icke-akademiker-hem och fler med invandrarbakgrund deltar i meetups och läger. De lär sig massor och har superkul!

Söndagskul med Hello World! Meetup

Hello World! Meetup är till för unga mellan 8-18 år, både de som vill prova på digitalt skapande för första gången och de som redan kommit en bit på väg.

Vid varje meetup finns flera lektionsspår att välja på – inom Studios Scratch, Skapar, Webb, 3D-Maya, Python, Lua/Minecraft, Defold/Spel by King, Spel Unity3D, Matteverkstad eller Studio X. Man kan även  jobba med egna projekt eller uppgifter från Hello Worlds uppgiftsbank.

Framför allt kan vi lova att alla deltagare får en rolig, inspirerande och lärorik dag. Här tänds våra framtida digital stjärnor!

 

Läs mer här

 

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.