Tillbaka till huvudmeny

Välkommen till Hello World! Meetup i Göteborg

Har du någon i din närhet som är mellan 8 och 18 år och vill prova på digitalt skapande? Tipsa om Hello World! Meetup – söndag 5 maj är det dags, hos Optivasys i Göteborg.

Hello World! är en allmännyttig ideell förening som vill uppmuntra barn och unga, flickor såväl som pojkar, att intressera sig för att syssla med naturvetenskap, teknik och konst med hjälp av digitala verktyg. Vi på Optivasys är stolta sponsorer.

Med stipendier, lånedatorer, inkomstbaserade avgifter, fria SJ-resor med mera bidrar Hello World! till att integrera och inspirera grupper som annars kanske aldrig skulle ha fått möjligheten att upptäcka allt magiskt man kan åstadkomma med digitala verktyg. I praktiken betyder det att en stor andel tjejer, fler barn från icke-akademiker-hem och fler med invandrarbakgrund deltar i meetups och läger. De lär sig massor och har superkul!

Söndagskul med Hello World! Meetup

Hello World! Meetup är till för unga mellan 8-18 år, både de som vill prova på digitalt skapande för första gången och de som redan kommit en bit på väg.

Vid varje meetup finns flera lektionsspår att välja på – inom Studios Scratch, Skapar, Webb, 3D-Maya, Python, Lua/Minecraft, Defold/Spel by King, Spel Unity3D, Matteverkstad eller Studio X. Man kan även  jobba med egna projekt eller uppgifter från Hello Worlds uppgiftsbank.

Framför allt kan vi lova att alla deltagare får en rolig, inspirerande och lärorik dag. Här tänds våra framtida digital stjärnor!

 

Läs mer här

 

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.