Visma är en stolt sponsor av Hello World! - en ideell förening som vill öka intresset för digitalt skapande bland unga. Målet är att tända minst 10 000 digitala stjärnor innan 2023, bland annat genom att ordna olika läger och meetups som främjar digital kreativitet, samt dela ut stipendier för att möjliggöra deltagande för ännu fler barn och unga.

Hello World! Meetups

En Hello World! Meetup är ett tillfälle då barn och unga samlas för att lära sig mer om digitalt skapande. Alla barn och ungdomar mellan 8 och 18 år är välkomna oavsett om du är nybörjare eller van programmerare. Varje år står Visma som värd för flera meetups i olika delar av landet där Visma har kontor. 

Anmäl dig till en OnlineMeetup här

Visma, liksom många andra IT-företag, har och kommer att ha ett ännu större behov av digital kompetens i framtiden. Därför är det viktigt att säkra kompetenstillväxten hos nästa generation. Behovet växer så snabbt att ett kompetensunderskott på 70 000 personer förväntas finnas i IT-sektorn inom bara några få år.

Nyckeln till framgång är att fokusera på att väcka, och ta tillvara på intresset för IT, teknik och naturvetenskap redan i unga år. Inte bara skolan, utan fritiden spelar också en avgörande roll för att stimulera intresset för teknik, kombinationen har visat sig vara vikt

Vi vill bygga morgondagens digitala stjärnor – både som entreprenörer och i traditionella företag!

 

HelloWorldWorkshopsUndgdom2021.jpg

Hello World! - Stipendier

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s Stipendieprogram får fler barn och unga chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande. Varje stipendiat blir en Hello World!-ambassadör och har möjlighet att inspirera andra barn och unga till att testa på digitalt skapande. Från och med 2019 finansierar Visma stipendier på utvalda platser i landet där Visma har verksamhet och kontor  

Se alla stipendier och ansök här