Visma är en stolt sponsor av Hello World! - en ideell förening som vill öka intresset för digitalt skapande bland unga. Målet är att tända minst 10 000 digitala stjärnor innan 2023, bland annat genom att ordna olika läger och meetups som främjar digital kreativitet, samt dela ut stipendier för att möjliggöra deltagande för ännu fler barn och unga.

Hello World! Meetups

En Hello World! Meetup är ett tillfälle då barn och unga samlas för att lära sig mer om digitalt skapande. Alla barn och ungdomar mellan 8 och 18 år är välkomna oavsett om du är nybörjare eller van programmerare. Varje år står Visma som värd för flera meetups i olika delar av landet där Visma har kontor. 

Anmäl dig till en OnlineMeetup här

Möt Arvid. En av deltagarna på Hello World! Meetup Online.

Deltagare på Hello World Visma 2021

Namn: Arvid Johansson
Ålder: Åtta år
Från: Bromma
Hello World-debut: 2021

Hur upptäckte du Hello World?
 – Det var min pappa som tyckte att det skulle passa mig. Han brukar föreslå ganska tråkiga grejer, men det här var riktigt kul.
Och vad var det som lockade?
 – Jag vet egentligen inte så mycket om datorer. Nu ska jag precis få min första egna dator och då behöver jag lära mig att hantera den. Och så vill jag kunna programmera. Göra egna spel och sånt. På Hello World får man träna på allt det här.
Har du berättat för dina kompisar om Hello World?
 – Ja, de tycker att det låter cool!
Tyckte du att det var läskigt att gå på ett Meetup?
 – Nä, de är ju digitala nu under pandemin. Blir man lite nervös så kan man bara be om hjälp från en ledare. Men egentligen längtar jag efter att träffa andra bra som också gillar det jag gillar. Jag hoppas att vi träffas på riktigt snart.
Så vad ska du jobba med när du blir stor?
 – Vet faktiskt inte exakt. Men det dröjer ganska många år så jag nog hinner nog komma på det. Och under tiden ska jag och min kompis Charlie bli grymma Youtubers.
När ska du gå på Hello World nästa gång?
 – I oktober. Vi har gjort ett kryss i kalendern i vårt kök och så har jag en påminnelse i min mobil.

Visma, liksom många andra IT-företag, har och kommer att ha ett ännu större behov av digital kompetens i framtiden. Därför är det viktigt att säkra kompetenstillväxten hos nästa generation. Behovet växer så snabbt att ett kompetensunderskott på 70 000 personer förväntas finnas i IT-sektorn inom bara några få år.

Nyckeln till framgång är att fokusera på att väcka, och ta tillvara på intresset för IT, teknik och naturvetenskap redan i unga år. Inte bara skolan, utan fritiden spelar också en avgörande roll för att stimulera intresset för teknik, kombinationen har visat sig vara vikt

Vi vill bygga morgondagens digitala stjärnor – både som entreprenörer och i traditionella företag!

 

Visma Hello World

Visma HelloWorld Ungdom

Hello World! - Stipendier

Vi behöver ännu fler som förstår den digitala världen och som förverkligar sina drömmar med digitala verktyg! Genom Hello World!s Stipendieprogram får fler barn och unga chansen att upptäcka och utvecklas inom digitalt skapande. Varje stipendiat blir en Hello World!-ambassadör och har möjlighet att inspirera andra barn och unga till att testa på digitalt skapande. Från och med 2019 finansierar Visma stipendier på utvalda platser i landet där Visma har verksamhet och kontor  

Se alla stipendier och ansök här