Tillbaka till huvudmeny

Talent Management och cupcakes på Personal och Chef 2013

Visma Services och Agda deltog på Personal och Chef 2013 på Kistamässan.

Cupcakes i Visma-montern
Cupcakes i Visma-montern

Igår öppnades den personalmässa i Kista som kombinerar två spännande teman;
Personal & Chef samt Möten & Events.
Mässan rivstartade med intressant föredrag av Gudrun Schyman som drog fullt hus. Förste man ut på HR scenen (precis bredvid Visma-montern) var professor David Clutterbuck, en av världens 25 mest inflytelserika inom HR området!

Davids föreläsning handlade om Talent Management och tog bland annat upp hur fel personer ofta kan ta sig till toppen.
Han menade att många av de antaganden företagen gör om Talent Management och successionsplanering visar sig vara baserad på väldigt lite bevis. En del av problemet är att HR verkar se på talent management och successionsplanering som enkla, linjära processer och ju mer HR försöker systematisera och kontrollera, desto mindre positiva effekt det har.
Han menade att lösningen är att fokusera på att möjliggöra begåvade människor att växa och hitta roller som passar deras befintliga och nya talanger.

Både jag och kollegorna på Visma Agda tyckte att det var en superintressant ämne och får ni chansen att lyssna på David Clutterbuck vid något tillfälle, så ska ni definitivt ta den!

I övrigt var utställningshallen var välfylld från tidig morgon till den sista pianotonen klingade ut på kvällens mingel.  I Vismas monter var det fokus på system och tjänster som stödjer företages HR-funktioner och det var fullt drag hela dagen. Vi fick förmånen att ha dialoger med många intressanta människor från olika företag och i olika positioner med ett gemensamt fokus på personal och lön. Vår populära tävling ”Vinn fredagsfika till jobbet” i kombination med provsmakning av ljuvligt goda cupcakes kan också ha bidragit till intresset en del.
Det fick mig att fundera själv på fika på jobbet, borde vi inte kunna sätta en kvart till om dagen till detta? Många idéer föds och goda dialoger förs över en kopp kaffe (och gärna en cupcake)!

Nu har precis andra dagen dragit igång och ni får inte missa Vismas föredrag kl. 11.30 i HR-salen.  Det är Anna Lönnqvist och Nina Lemic från Visma Agda som bjuder på goda råd hur du går i mål med de viktiga samtalen, ett intressant och viktigt ämne!

Välkommen till en andra dag på mässan, vi finns i monter J18.

Här kan du läsa mer om våra lönetjänster och HR-lösningar här->

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.