Tillbaka till huvudmeny

Talent Management och cupcakes på Personal och Chef 2013

Visma Services och Agda deltog på Personal och Chef 2013 på Kistamässan.

Cupcakes i Visma-montern
Cupcakes i Visma-montern

Igår öppnades den personalmässa i Kista som kombinerar två spännande teman;
Personal & Chef samt Möten & Events.
Mässan rivstartade med intressant föredrag av Gudrun Schyman som drog fullt hus. Förste man ut på HR scenen (precis bredvid Visma-montern) var professor David Clutterbuck, en av världens 25 mest inflytelserika inom HR området!

Davids föreläsning handlade om Talent Management och tog bland annat upp hur fel personer ofta kan ta sig till toppen.
Han menade att många av de antaganden företagen gör om Talent Management och successionsplanering visar sig vara baserad på väldigt lite bevis. En del av problemet är att HR verkar se på talent management och successionsplanering som enkla, linjära processer och ju mer HR försöker systematisera och kontrollera, desto mindre positiva effekt det har.
Han menade att lösningen är att fokusera på att möjliggöra begåvade människor att växa och hitta roller som passar deras befintliga och nya talanger.

Både jag och kollegorna på Visma Agda tyckte att det var en superintressant ämne och får ni chansen att lyssna på David Clutterbuck vid något tillfälle, så ska ni definitivt ta den!

I övrigt var utställningshallen var välfylld från tidig morgon till den sista pianotonen klingade ut på kvällens mingel.  I Vismas monter var det fokus på system och tjänster som stödjer företages HR-funktioner och det var fullt drag hela dagen. Vi fick förmånen att ha dialoger med många intressanta människor från olika företag och i olika positioner med ett gemensamt fokus på personal och lön. Vår populära tävling ”Vinn fredagsfika till jobbet” i kombination med provsmakning av ljuvligt goda cupcakes kan också ha bidragit till intresset en del.
Det fick mig att fundera själv på fika på jobbet, borde vi inte kunna sätta en kvart till om dagen till detta? Många idéer föds och goda dialoger förs över en kopp kaffe (och gärna en cupcake)!

Nu har precis andra dagen dragit igång och ni får inte missa Vismas föredrag kl. 11.30 i HR-salen.  Det är Anna Lönnqvist och Nina Lemic från Visma Agda som bjuder på goda råd hur du går i mål med de viktiga samtalen, ett intressant och viktigt ämne!

Välkommen till en andra dag på mässan, vi finns i monter J18.

Här kan du läsa mer om våra lönetjänster och HR-lösningar här->

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.