Tillbaka till huvudmeny

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare har utsetts

Rapporten ”Young Professional Attraction Index” för 2019 har släppts och på listan av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare ser vi Visma som en nykomling.

Varje år släpper Academic Work sin rapport Young Professional Attraction Index (YPAI), som bland annat redovisar vilka arbetsgivare som enligt unga akademiker har störst anseende och de faktorer som är viktigast när samma målgrupp väljer arbetsgivare. Det är femte året i rad som rapporten släpps och trots att det är många värden som varit med alla år går det ändå att se en förändring i vad unga akademiker upplever som viktigast för att må bra och trivas på arbetet. Den trend som ökat mest de senaste åren är kraven på arbetsgivarens miljöarbete. I YPAI 2019 svarar en tredjedel att det är mycket viktigt att arbetsgivaren har en tydlig intern klimatpolicy och/eller arbetar aktivt för ett bättre klimat.

Vart vill unga akademiker helst arbeta då?

När vi nu har identifierat ett av de viktigaste kraven som ställs på nutidens arbetsgivare är det självklart också intressant att undersöka vilka företag som ligger i topp när unga akademiker själv får välja arbetsgivare. Topp 10 listan genomsyras av stora internationella företag, många med rötterna i Sverige och många inom IT-branschen. Utan att nämna några namn verkar en stor möbeljätte med ursprung i småland vara populär och likaså en karriär inom musikstreaming verkar vara intressant hos unga medarbetare. 

En lista som var väldigt rolig att inspektera var den över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare där unga talanger själva får nämna vart de kan tänka sig att arbeta. Academic Work har sammanställt svaren hos alla 7000 medverkande och har i bokstavsordning listat de 100 vanligaste svaren. Som en av nykomlingarna på årets lista kan vi se att Vismas namn lyser upp vilket självklart gör oss både stolta och otroligt glada. 

Att visma är en utav Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare ger oss såklart en indikation om att vi är på rätt väg, men vi är också medvetna om att det krävs ett fortsatt hårt arbete för att både behålla platsen och klättra ytterligare till kommande år. Men en liten stund kan vi väl få fira vår fina placering? Och framförallt är vi glada att även våra nuvarande medarbetare verkar hålla med om att vi förtjänar platsen:

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.