Tillbaka till huvudmeny

Sveriges Bästa Branschblogg – Rekrytering och Bemanning

Visma Enterprise är inte bara experter på system för rekrytering och bemanning. Nu är vi bäst på att blogga om det här spännande området också!

Sveriges bästa branschblogg 2018
Sveriges bästa branschblogg 2018

Sveriges Bästa Branschblogg 2018: Vismas blogg – HR & Lön

Vismas lön och HR-blogg är en del av Vismas stora blogg och bjuder på kunskap om rekrytering och lönesättning. Med sina välskrivna inlägg finns det läsning för såväl arbetsgivare, rekryterare och kandidater. Tips och råd varvas med guider om lagar och regler och intervjuer med spännande forskare. En läsvärd blogg för den vetgirige rekryteraren!

Sveriges bästa branschblogg i kategorin Rekrytering och Bemanning

Så löd kommunikationsbyrån Navigators motivering, när de nyss utsåg Sveriges bästa branschblogg i kategorin Rekrytering & Bemanning. Jättekul tycker vi!!

Juryn består av byråns egna digitala strateger och copywriters med lång erfarenhet av vad som krävs för att skapa en riktigt intressant och framgångsrik blogg.

* * *

Tre frågor till redaktören för Sveriges bästa branschblogg:

Grattis till utmärkelsen! Varför tror du att just er blogg vann?

Tack! Jättekul! Jag tror att det är ett resultat av vår medvetna satsning på kvalitet, snarare än kvantitet. Läsarnas tid är knapp och det finns redan för mycket brus där ute. I vår organisation finns också gott om experter att hämta kunskap och idéer från. Det är en inspirerande miljö som smittar av sig på allt vi gör, även på bloggen.

Vad är ditt bästa tips till andra bloggare?

Utgå ifrån din målgrupp. Sätt dig in i vad som skulle intressera dig själv om du tillhörde målgruppen. Sen är det förstås superviktigt att texterna är välskrivna och utan stav- och syftningsfel. Men det är förhoppningsvis självklarheter för alla seriösa bloggare.

Vilka planer har du för bloggkategorin HR och lön?

Det har bara gått ett och ett halvt år sedan vi började blogga på allvar. Vi har många idéer kvar att testa. Bland annat hoppas vi på en ökad inblandning från Vismas egna experter och kunder.

Den som följer oss får se!

 

Tre lästips från den prisbelönta bloggen:

https://www.visma.se/blogg/checklista-for-en-bra-introduktion/
https://www.visma.se/blogg/kontrolluppgifter-snart-ett-minne-blott/
https://www.visma.se/blogg/alkoholproblem-pa-arbetsplatsen/

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.