Tillbaka till huvudmeny

Spinning Jenny och automatisering, eller sen gick det utför…?

Liksom Spinning Jenny var en del i den Industriella revolutionen och internet inte bara var en fluga, så är automatiseringen en del i vår vardag…

Automatisering. En floskel eller skrämmande begrepp? Det första jag tänker på är Spinning Jenny, en av högstadiets historielektioner fastnade.

Liksom Spinning Jenny var en del i den Industriella revolutionen och internet inte bara var en fluga, så är automatiseringen en del i vår vardag. Idag kan vi välja om vi vill använda verktygen som finns för att underlätta vårt arbete och öka lönsamheten för företaget vi arbetar på, eller känna oss oroliga för att en ”maskin” ska ta vårt jobb.

Begreppet automatisering används flitigt, men vad innebär det egentligen? Hantering av fakturor till exempel. Pappersfakturor per post är snart ett minne blott då fler och fler företag slutar acceptera dem. Istället tas de emot i ett Automatiserat flöde. Det pågår till och med en dialog om lagkrav på e-faktura till offentlig sektor. Och när leverantörerna satt sig på tåget mot det papperslösa samhället, då är det väl hög tid att hoppa på?

Med Visma e-faktura tar ni emot alla leverantörsfakturor i ett automatiserat och effektiviserat flöde (tänk Spinning Jenny), oavsett vilket format er leverantör skickar dem i. Att i det här fallet bli ersatt av ett system istället för att spendera timmar vid scannern känns väl inte helt fel?

Skicka kundfakturor med Visma e-faktura och ni slipper printa, kuvertera, frankera och posta (Spinning Jenny igen).

Så omfamna denna automatisering nu, spara tid och miljö, och det kanske ses som ännu en revolution i framtiden…?

Öka effektiviteten med Visma e-faktura

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.