Tillbaka till huvudmeny

Spinning Jenny och automatisering, eller sen gick det utför…?

Liksom Spinning Jenny var en del i den Industriella revolutionen och internet inte bara var en fluga, så är automatiseringen en del i vår vardag…

Automatisering. En floskel eller skrämmande begrepp? Det första jag tänker på är Spinning Jenny, en av högstadiets historielektioner fastnade.

Liksom Spinning Jenny var en del i den Industriella revolutionen och internet inte bara var en fluga, så är automatiseringen en del i vår vardag. Idag kan vi välja om vi vill använda verktygen som finns för att underlätta vårt arbete och öka lönsamheten för företaget vi arbetar på, eller känna oss oroliga för att en ”maskin” ska ta vårt jobb.

Begreppet automatisering används flitigt, men vad innebär det egentligen? Hantering av fakturor till exempel. Pappersfakturor per post är snart ett minne blott då fler och fler företag slutar acceptera dem. Istället tas de emot i ett Automatiserat flöde. Det pågår till och med en dialog om lagkrav på e-faktura till offentlig sektor. Och när leverantörerna satt sig på tåget mot det papperslösa samhället, då är det väl hög tid att hoppa på?

Med Visma e-faktura tar ni emot alla leverantörsfakturor i ett automatiserat och effektiviserat flöde (tänk Spinning Jenny), oavsett vilket format er leverantör skickar dem i. Att i det här fallet bli ersatt av ett system istället för att spendera timmar vid scannern känns väl inte helt fel?

Skicka kundfakturor med Visma e-faktura och ni slipper printa, kuvertera, frankera och posta (Spinning Jenny igen).

Så omfamna denna automatisering nu, spara tid och miljö, och det kanske ses som ännu en revolution i framtiden…?

Öka effektiviteten med Visma e-faktura

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.