Tillbaka till huvudmeny

Låt systemet sköta din lönerevision

Snart dags för lönerevision! Ta hjälp av dina digitala verktyg, så sparar du resurser och slipper dubbelarbete.

Agda PS verktyg för lönerevision minskar din administration!
Agda PS verktyg för lönerevision minskar din administration!

Stödsystem blir aldrig bättre än användarnas förmåga att hantera desamma. Och ditt lönesystem är inget undantag. Det blir extra tydligt när verktyg med stor potential att minska administrationen, inte alltid kommer till användning. Tomas Asplund är utbildningskonsult på Visma Enterprise. Varje vecka lär han nya användare att effektivisera sina arbetssätt.

Hur bra är användarna på att utnyttja befintliga verktyg?
Det går förstås inte att ge något generellt svar på den frågan. Men min känsla, efter tio år som kursledare, är att du har mycket att vinna på att lära dig använda systemen fullt ut. Det krävs om du ska få ut maximalt av din investering. En del känner inte till vilka funktioner som finns eller hur de kan förenkla arbetet. Eller också arbetar man på fel sätt. Kostnaden för en kurs betalar sig snabbt om den får dig och verksamheten att arbeta mer effektivt.

Har du något konkret exempel?
Jag var nyss och visade en kund hur de skulle komma igång med att använda vårt webbverktyg för lönerevision. Trots att verktyget är lätt att använda och möjligheten att använda det funnits i flera år, hade löneadministratören fortsatt att uppdatera alla löner manuellt – tills nu. Det har lett till många onödiga arbetsmoment och dubbelarbete mellan löneadministratören och organisationens chefer.

Fler tips?
Ta reda på vilka listor du kan dra ut direkt från systemet. Automatiskt genererade rapporter sparar mycket tid och ger bra beslutsunderlag åt ledningen.

Kom igång med verktyget för Lönerevision

Agda PS verktyg för lönerevision ger dig möjlighet att enkelt uppdatera nya löner på tre sätt:

  1. med webbverktyget
  2. genom uppladdade excelfiler
  3. manuellt (på ett väsentligt smidigare sätt än att ändra uppgifterna i fasta arter).

Webbverktyget, där cheferna själva fördelar lönepotten direkt i systemet, kan användas av alla som har Agda PS Webb.

Vill du också lära dig använda verktyget för lönerevision? I mars och april håller vi kurser i Stockholm eller Ängelholm. I april lanserar vi dessutom en digital utbildning i lönerevision. eLearning är en effektiv väg till ny kunskap som inte kräver att du lämnar arbetsplatsen. Mer om eLearning för Lönerevision och möjlighet att anmäla dig, hittar du inom kort på våra kurssidor. 

 

[button color="blue" size="small" link="https://sites.eduadmin.se/visma/agdaps" target="blank" ]Agda PS Kursutbud[/button]

Mest populära

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.