Tillbaka till huvudmeny

Skapa rätt förutsättningar för hybridarbete i det nya digitala samhället

Det nya digitala landskapet växer sig allt tydligare efter pandemin och företag världen över ger sina anställda allt mer frihet att välja när, var och hur de vill arbeta. Men hur skapar man en företagskultur som har rätt förutsättningar för det nya sättet att arbeta?

Man vid laptop har digitalt möte

Hybridarbete är näst intill oundvikligt i det nya digitala samhället som växer fram efter pandemin, och undersökningar visar att medarbetarnas förväntningar på de digitala förutsättningarna nu är högre än någonsin. Framförallt är det flexibilitet man söker på arbetsplatsen och företag som satsar på ett fortsatt hybridarbete anses generellt som attraktiva arbetsgivare. Men att som arbetsgivare förstå och hålla jämna steg med de nya förväntningar är en utmaning många står inför idag.

Locka och behåll medarbetare genom att erbjuda en flexibel arbetsplats

Det är inte alltid på den fysiska platsen som det verkliga arbetet faktiskt blir gjort och pandemin har definitivt visat att produktiviteten inte blivit lägre på hemmakontoret. Men som arbetsgivare är det även viktigt att ha i åtanke att en lösning inte passar alla och för många är även en fysisk plats på kontoret nödvändigt. 

Undersökningen Microsoft 2021 Work Trend Index visar att 70 % av de anställda vill ha flexibla alternativ för distansarbete framöver och att 46 % av arbetstagarna även planerar att flytta tack vare möjligheten till distansarbete. Undersökningen Svenskarna och internet 2021 visar att dock att 9 av 10 av de som arbetat hemifrån vill fortsätta med det – men inte i samma utsträckning som tidigare. 

Att skapa en hybrid arbetsplats där alla känner sig lika delaktiga och närvarande oavsett var de befinner sig kan vara knepigt, men att investera i verktyg som är specialbyggda för hybridarbete och där företagets fysiska och digitala miljö smälter samman, skapar förutsättningar för att erbjuda en gemensam upplevelse som passar alla, och på så sätt både locka och behålla medarbetare samt vinna konkurrensfördelar.

Samarbeta tryggt och säkert med en digital arbetsplats

Det finns många fördelar med att digitalisera den traditionella arbetsplatsen och idag har de flesta företag redan de system som behövs. Genom migrering till molnet kan företag på ett effektivare sätt finna sig till rätta i den hybrida arbetsplatsen.

Med en digital arbetsplats baserad på Microsoft 365 får dina medarbetare enkel åtkomst till tjänster och verktyg som förbättrar samarbete och kommunikation samt förenklar och effektiviserar arbetsuppgifter.

Läs mer om möjligheterna för en säker digital arbetsplats baserat på Microsoft 365

Digital arbetsplats och intranät i Microsoft 365

Mest populära