Tillbaka till huvudmeny

Skalbarhet och att bara betala för det du använder

Många gånger när jag handlar, en vara eller tjänst, så undrar jag om jag kommer använda det jag köper fullt ut, när ”det här och det här” ingår. Det låter ju så bra, men kommer jag använda allt? Blir det värt vad det kostar?

Skalbarhet. Bild: Freepik
Designed by Freepik

Ingår… Hur är det där med att saker ska ”ingå” i det man köper? Är det bra det?

Många gånger när jag handlar, en vara eller tjänst, så undrar jag om jag kommer använda det jag köper fullt ut, när ”det här och det här ” ingår. Det låter ju så bra, men kommer jag använda allt? Blir det värt vad det kostar?

Min dotter, som vuxit upp med den nya tekniken med mobiler, plattor och appar med köp inuti appen osv tycker många gånger att: ”det där går väl bara att köpa till eller ta bort om du inte vill ha det mamma?” Jag kommer att tänka på kameror där man idag kan ta bilder och direkt radera de man inte tycker om och bara spara de man gillar, dvs bara de man kommer att använda. Om jag jämför med när jag var liten, så hade jag en kamera med en filmrulle med 36 bilder. När rullen sen var slut så gick jag till ”fotoaffären” och fick bilderna framkallade. Med samma spända förväntan varje gång öppnade jag kuvertet där korten låg, för att se att kanske hälften var något att ha….

Man kan ju inte säga att jag fått det jag betalat för eller ville ha. Men det var ju så det var då, till skillnad mot nu där jag kan se resultatet direkt och spara det jag vill ha kvar. Så har man då blivit snyggare med åren? Kanske inte, men detta precis som så mycket annat idag, är ju så här för att vi vill ju bara betala för det som vi faktiskt använder och behöver.

Skalbarhet utifrån dina behov

Det är precis så vi tänker här på Visma! Vi vill ge er skalbarhet och att du som kund faktiskt bara betalar för det du behöver och använder.

Just detta kan vi erbjuda via Visma.net, vårt molnbaserade affärssystem, för dig som vill vara i framtiden och inte betala för mer än vad som är nödvändigt när det t ex gäller moduler, funktioner, användare, betal- och attesttjänster för att nämna några exempel.

Gör dig redo att möta framtiden med oss på Visma och låt oss hjälpa dig att effektivisera din verksamhet.

Boka ett kostnadsfritt webbinar

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.