Tillbaka till huvudmeny

Signera avtal digitalt och optimera din arbetsprocess

Att få dina kontrakt signerade kan vara en lång process, oavsett om det rör sig om anställningsavtal, försäljningskontrakt eller hyresavtal. Med Visma Addo får du en lösning som kan anpassas exakt efter dina behov.

Digital signatur med Visma Addo
Digital signatur med Visma Addo

Den långa processen ser ofta ut på detta sätt: 

 • Du skriver kontraktet 
 • Du signerar kontraktet själv 
 • Du skannar in kontraktet
 • Du skickar kontraktet via e-post eller brev till mottagaren 
 • Du får tillbaka kontraktet med en signatur  
 • Du skannar in kontraktet igen

Så behöver dock inte processen se ut. De långa processerna kan nämligen minimeras för dig och dina kollegor med hjälp av digital signatur. Med digital signatur kan du optimera dina egna och dina kollegors arbetsflöden och du får mycket mer än bara en lösning för digitala signaturer. Du får kontroll över dina processer så att du inte längre behöver skriva ut, skanna in och skicka dokument. 

En signaturlösning som passar alla

När beslutet har fattats att digital signatur är vägen framåt är nästa steg på vägen att hitta rätt lösning. Här är Visma Addo det självklara valet!

Med Visma Addo får du en lösning som kan anpassas exakt efter dina behov. Med en lösning för digital signatur kan du få in avtalen mycket snabbare och enklare, istället för den gamla långsamma processen som tar värdefull tid från andra arbetsuppgifter. 

När du signerar med Visma Addo kan du använda flera olika signaturalternativ: BankID, OK-knapp och touch-signatur, de är alla lika giltiga och kan användas efter behov. När du väljer Visma Addo får du en onboarding-session som en del av paketet. Här får du all information du behöver! Du får hjälp att komma igång och får inspiration, hjälp och tips om hur du kan optimera dina processer. 

Med Visma Addo får du dina avtal signerade på ett enkelt vis

Processen med Visma Addo ser ut så här: 

 • Du skickar avtalet via Visma Addo 
 • Mottagaren signerar avtalet via Visma Addo, med det valda signaturformatet
 • Du får tillbaka avtalet som en pdf

I Visma Addo kan du också skicka meddelande till dina medarbetare om att underteckna avtalet via e-post eller sms. Du kan också se hur långt avtalet eller kontraktet har kommit i processen för undertecknande i Visma Addo. Du får också få en överblick över vilka som ännu inte har skrivit under och vilka mottagare som har sett sina avtal.

Visma Addo ger en tydlig översikt över samtliga signeringsprocesser och transaktioner. Processen blir mer effektiv och transparent vilket skapar säkrare rutiner.

Är du nyfiken på hur digital signatur kan skapa värde för er organisation?

Läs mer om Visma Addo här!

Mest populära

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

  Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.