Tillbaka till huvudmeny

Samarbete är nyckeln till att få fler unga i sysselsättning

Ungas sysselsättning är en het politisk fråga! Inte minst i Europa, där sju miljoner människor mellan 15 och 24 år står utanför arbetsmarknaden. Samtidigt behöver europeiska företag få in unga med rätt kompetens för att inte tappa konkurrenskraft.

Projekthantering, Bild: Freepik

En gigantisk utmaning med andra ord!

Men möjligheterna är många i dagens supersmarta, digitala värld. Det har aldrig varit enklare att för unga ha flera uppdrags- eller arbetsgivare. En viktig väg in på arbetsmarknaden är att starta eget, något varannan ung svensk mellan 18 och 29 år drömmer om.

Välkommen till vårt spännande seminarium om hur olika aktörer kan samarbeta för att få fler unga i arbete. Medverkar gör: Anneli Sundström från Citi Foundation, Jonas Bygdesson, My Dream Now, Bengt Mattson, Pfizer, Marianne Bogle, CSR Sweden, Daniel Lönn, Fryshuset, Annika Ramsköld, Vattenfall, Boo Gunnarson, Visma Spcs och Lars Löw från Svenska ESF-rådet.

Läs mer om Visma i Almedalen

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.