Tillbaka till huvudmeny

Säkerhet i molnet (Infografik)

Liksom allt annat har cloud computing sina fördelar och nackdelar. Tekniken kan vara en stor tillgång för ditt företag om den förstås och används korrekt. Se en översikt över fördelar och nackdelar med molntjänster i vår infografik. Vi hoppas att denna information hjälper dig att bättre förstå säkerheten i molnet, så att du kan fatta ett mer informerat beslut innan du tar steget.

Cloud

Cloud computing utvecklas som aldrig förr och företag i alla former och storlekar anpassar sig till den tekniken.

Branschexperter tror att denna trend bara kommer att fortsätta växa. Ed Anderson, forskningsdirektör på Gartner, säger:

 ”Cloud-first-strategier är grunden för att förbli relevanta i en värld som förändras snabbt.”

Trots dessa trender och förutsägelser är många företag idag fortfarande inte villiga att inse fördelarna med molnet. De är helt enkelt inte beredda att överlåta sin mest värdefulla tillgång, deras data, till en okänd molntjänstleverantör.

Enligt Jay Heiser, forskningsdirektör på Gartner, är säkerhetsproblem fortfarande den vanligaste anledningen till att man undviker användningen av ett offentligt moln. Han påpekar också att de organisationer som redan använder det offentliga molnet paradoxalt nog anser att säkerhet är en av de främsta fördelarna.

Om det används på rätt sätt kan arbete med data i molnet i hög grad gynna alla typer av företag. Dessutom är det förmodligen den mest kostnadseffektiva metoden att använda, underhålla och uppgradera. Eftersom all data lagras i molnet är säkerhetskopiering och återställning också mycket enklare än andra traditionella datalagringsmetoder.

Liksom allt annat har cloud computing sina fördelar och nackdelar. Tekniken kan vara en stor tillgång för ditt företag om den förstås och används korrekt. Se en översikt över fördelar och nackdelar med molntjänster i infografiken nedan. Vi hoppas att denna information hjälper dig att bättre förstå, så att du kan fatta ett mer informerat beslut innan du tar steget.

Visma Consulting har erbjudit molnlösningar i mer än 15 år. Under årens lopp har vi etablerat processer, metoder och tekniker och anammat standarder för att möta våra kunders säkerhets-, integritets- och tillgänglighetsbehov. Läs mer på vår hemsida.

Den här artikeln publicerades på vår internationella blogg. Läs originalartikeln på engelska här.

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.