Tillbaka till huvudmeny

Så fungerar molnet

Fler och fler företag förlitar sig på molnet, eller Cloud. Men vad är det egentligen?

De flesta av oss är redan bekanta med själva begreppet. Både e-post, internetbanker och sociala medier bygger på samma princip, nämligen att filer och program är tillgängliga oavsett var du befinner dig och vilken enhet du loggar in med.

Med webbbaserade affärslösningar har molnkonceptet tagits ett steg längre. Nu kan du driva din verksamhet från en enda åtkomstpunkt via en vanlig webbläsare.

– Cloud är ett nytt sätt att se på IT, säger Nils Vold, Cloud Director på Visma

Med programvaran i molnet överlåter du ansvaret för installationer, drift, backup och uppgraderingar till en professionell aktör. Allt du behöver i form av programvara och uppdaterad data är nära till hands via internet. Du kan hämta ut och uppdatera information närsomhelst, från vilken enhet som helst.

Lönsamt för SMB-segmentet

Med molnet kan du reducera IT-kostnaderna eftersom du inte längre behöver investera i kostsamma installationer och uppgraderingar. För små och medelstora bolag, som ofta lägger en stor andel av sin driftsbudget på IT, finns det utrymme för stora besparingar. Dessutom blir kostnaderna mer förutsägbara.

– Molnet gör det möjligt för dig att få ökad kontroll på kostnaderna. Du betalar bara för det som du använder och slipper göra stora investeringar. Om verksamheten plötsligt växer, eller om du har en säsongbetonad verksamhet, är det enkelt att lägga till eller ta bort användare och funktionalitet efter behov, säger Pål Jensen, produktchef för Visma.net.

Välj Visma

Väljer du Visma.net får du en komplett affärslösning med allt som du behöver för att driva verksamheten. Alla tjänster som ingår i Visma.net är tillgängliga dygnet runt i din webbläsare och det krävs ingen IT-expertis för att använda dem.

Tjänsterna är fullt integrerade så att du slipper att flytta data manuellt mellan olika program. Regelbundna arbetsuppgifter så som bokföring och fakturering kan automatiseras, så att verksamheten får ett bättre arbetsflöde och ökad effektivitet.

Visma.net är väldigt användarvänligt och enkelt att använda, såväl för anställda som för chefer och expertanvändare. Om ditt företag växer eller om behoven förändras, kan du enkelt lägga till nya tjänster genom en self-service-plattform.

De stora säkerhetsinsatserna ser till att din data alltid är skyddad mot förlust, missbruk och obehöriga ändringar.

Ta reda på mer om vad molnet och Visma.net kan göra för dig och din verksamhet.