Tillbaka till huvudmeny

Så effektiviserar du inköpen med automatisk fakturamatchning

Mölndals bostäder om hur man ökade andelen e-faktura och höjde kvaliteten på redovisningen med elektronisk fakturahantering.

Mölndals bostäder hade skannat fakturor sedan 1999 och behövde uppdatera sin fakturaprocess med inköpsfunktionalitet.

positiva erfarenheter efter införandet av fakturahantering med Proceedo.

Valet av Proceedo har vi inte ångrat. Med Proceedo knyter vi ihop enskilda inköp/ordrar och fakturor med hjälp av ordermatchning på ett tillfredsställande sätt. För de fasta återkommande inköpen och fakturorna är abonnemangsfunktionen verkligen toppenbra. För den enskilde användaren kan kontoplan och leverantörsval skräddarsys för att förenkla konteringsalternativen. Med sambandskontrollerna eliminerar vi konteringsfelaktigheter genom misstag och styr konteringen på ett bra sätt, säger Henrik Lyréus, Ekonomichef på Mölndaldsbostäder.

– Med hjälp av Proceedo har vi ökat andelen elektroniska fakturor från ca 50 till 75% på bara ett år. Målet är att ha 95% elektroniska fakturor och så långt det går eliminera den egna skanningen av ”vilda” pappersfakturor.

– Med Proceedo har kvaliteten på redovisningen ökat liksom den interna kontrollen och tryggheten för användarna.

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.