Tillbaka till huvudmeny

Så effektiviserar du inköpen med automatisk fakturamatchning

Mölndals bostäder om hur man ökade andelen e-faktura och höjde kvaliteten på redovisningen med elektronisk fakturahantering.

Mölndals bostäder hade skannat fakturor sedan 1999 och behövde uppdatera sin fakturaprocess med inköpsfunktionalitet.

positiva erfarenheter efter införandet av fakturahantering med Proceedo.

Valet av Proceedo har vi inte ångrat. Med Proceedo knyter vi ihop enskilda inköp/ordrar och fakturor med hjälp av ordermatchning på ett tillfredsställande sätt. För de fasta återkommande inköpen och fakturorna är abonnemangsfunktionen verkligen toppenbra. För den enskilde användaren kan kontoplan och leverantörsval skräddarsys för att förenkla konteringsalternativen. Med sambandskontrollerna eliminerar vi konteringsfelaktigheter genom misstag och styr konteringen på ett bra sätt, säger Henrik Lyréus, Ekonomichef på Mölndaldsbostäder.

– Med hjälp av Proceedo har vi ökat andelen elektroniska fakturor från ca 50 till 75% på bara ett år. Målet är att ha 95% elektroniska fakturor och så långt det går eliminera den egna skanningen av ”vilda” pappersfakturor.

– Med Proceedo har kvaliteten på redovisningen ökat liksom den interna kontrollen och tryggheten för användarna.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.