Tillbaka till huvudmeny

Robotarna kommer… och de automatiserar dina ekonomiska processer

Genom att automatisera ekonomiska processer kan företag öka sin effektivitet och samtidigt som det kostan 1/10-del av en anställd, enligt Deloitte.

automatisera dina ekonomiska processer

Att du kan automatisera hela eller delar av dina ekonomiska processer har vi skrivit om flera gånger tidigare här på bloggen. Nu har Deloitte i England skrivit en rappport i ämnet som du kan läsa om här. Bland annat lyfter de fram att ökandet av automatisering är den näst största strategiska prioriteringen för engelska företag just nu och kommer fortsätta vara topp tre under kommande tio år.

Bättre och billigare med automatisering av ekonomiska processer

Enligt rapporten kostar automatisering endast 10 procent av vad en anställd skulle kosta för att göra samma sak. Förutom kostnadsbesparingen finns det även andra fördelar som de lyfter upp så som 24-timmars service, kvalitet, minskad risk och ökad effektivitet.

Deloitte sammanfattar rapporten att än så länge är det inte så många företag som har börjat automatisera sina ekonomiska processer, men de som gör det ser många fördelar och en snabb ROI.

Just nu pågår en stor undersökning från oss på Visma om hur långt svenska företag har kommit i att automatisera sina ekonomiska processer. Ett sätt att ta temperaturen på hur långt svenska bolag har kommit i sin digitala resa.

Till rapporten

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.