Tillbaka till huvudmeny

Release av Visma Proceedo 8.12 – Konkurrensutsättning och formulär i fokus

I helgen har vi uppdaterat Visma Proceedo till version 8.12.  I denna release har vi fokuserat på att finslipa modulen Visma Proceedo Konkurrensutsättning som ger möjlighet att konkurrensutsätta befintliga leverantörsavtal. Den kan särskilt användas för ramavtal med krav på en ny upphandlingsprocess och finns i två alternativ: för offentlig eller privat sektor. Dessutom har vi […]

Visma Proceedo
Visma Proceedo Release 8.12

I helgen har vi uppdaterat Visma Proceedo till version 8.12.  I denna release har vi fokuserat på att finslipa modulen Visma Proceedo Konkurrensutsättning som ger möjlighet att konkurrensutsätta befintliga leverantörsavtal. Den kan särskilt användas för ramavtal med krav på en ny upphandlingsprocess och finns i två alternativ: för offentlig eller privat sektor.

Dessutom har vi förbättrat funktionaliteten för formulärsbeställningar. Formulär är ett utmärkt verktyg för komplexa beställningar som kräver mycket information från beställaren till leverantören och används då katalogbeställning inte kan tillämpas, t.ex för tjänstebeställningar men också interna beställningar inom en organisation för att effektivisera de interna processerna.

De viktigaste förbättringarna är:

  • Möjlighet att sekretessmärka en konkurrensutsättning
  • Möjlighett att ange fler än bara en vinnare vid tilldelning av en konkurrensutsättning
  • Påminnelsefunktion för ej leveranskvitterade produkter i Visma Proceedo Beställning
  • Nya funktioner för formulär som export och import m.m.

Uppgraderingen genomfördes utan nedtid för systemets användare.

Mest populära

  • Strax dax för semesterårsskifte

    I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.