Tillbaka till huvudmeny

Projektledare för en sommar- möt årets summer interns!

Årets summer interns är äntligen på plats och i full gång med sina respektive projekt. Möt våra interns och få en inblick i projekten de arbetar med, vad de mest ser fram emot under sommaren och vilket fotbollslag Visma skulle vara om vi var med i VM!

Sommaren är nu här vilket på Visma inte bara innebär ljusare lokaler och fler glassar på takterrassen. Det betyder även att årets summer interns äntligen är på plats! Varje år anställer Visma talangfulla masterstudenter inom IT/Business som under sommaren får ansvara över och leda ett affärskritiskt projekt inom koncernen. Projekten baseras på verkliga case som är strategiskt viktiga för Visma och vår fortsatta utveckling. Arbetet varvas med relevanta kurser, nätverkande och en hel del sociala aktiviteter. Första veckan på internshipet spenderas på vårt huvudkontor i Oslo. Där samlas samtliga nordiska interns för en inspirerande start och möjlighet att snabbt få en inblick i Visma-koncernen. Det är med stolthet vi nu kan presentera årets interns Ida, Adrian och Jakob!

Ida Linderbrandt  

Utbildningsbakgrund

Jag läser Civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi med inriktning datateknik på KTH och börjar i höst mitt femte och sista år.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

I sommar arbetar jag tillsammans med Adrian på ett projekt för Visma Enterprise. Bolaget har en massa användbar data. Vårt jobb är att ta fram beslutsunderlag och andra hjälpmedel baserat på denna data. I praktiken sitter vi och arbetar mycket i Tableau, vilket är ett visualiseringsverktyg. Syftet är att ta fram rapporter som gör det lättare för användaren att förstå vilka åtgärder som bör vidtas. Det är ett spännande projekt och det känns som vi kommer lära oss massor!

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Jag har framförallt slagits av hur trevliga och välkomnande alla är. Jag gillar även Vismas företagskultur som verkar vara en härlig mix av nytta och nöje.

Vad ser du mest fram emot under din sommar på Visma?

Jag ser fram emot att få lära känna fler av mina kollegor samt lära mig mer om vilka möjligheter Visma erbjuder. Jag ser också fram emot att ta promenader förbi den beryktade glassboxen och sen avnjuta glassen i solen på takterassen.

Adrian Bratteby

Utbildningsbakgrund

Till hösten börjar jag mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet inom industriell ekonomi med inriktning mot datateknik.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Mitt projekt som jag gör tillsammans med Ida handlar om att ta mycket av den data som Visma Enterprise har och tillgängliggöra den på rätt sätt för rätt personer. Mer specifikt handlar det om allt från finansiell data, till data om kundprocesser som vi genom olika delprojekt försöker analysera och visualisera på ett sätt så att tidigare nämnda personer kan fatta bättre beslut.

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Såhär två veckor in är min uppfattning att Visma gör otroligt mycket för företag och offentlig sektor i norden som få konsumenter kanske känner till. Företaget känns flexibelt trots sin storlek och människor runt omkring en verkar alltid vilja arbeta för att göra saker lite bättre.

Vilket är ditt roligaste minne från introduktionsveckan i Oslo?

Jag har en finfin video på ett gäng norska, svenska och finska interns som står uppe i de norska fjällen och flaxar med armarna till någon sorts sektartad ramsa. Den plockar jag fram ibland när Tableau börjar kännas lite tungt!

Jakob Hedström

Utbildningsbakgrund

Just nu studerar jag till en Master inom Ekonomistyrning – Redovisning och Finans vid Uppsala Universitet, där jag har ett år kvar   på utbildningen. Sedan tidigare har jag en kandidat i marknadsföring.

Vad innebär ditt sommarprojekt?

Övergripande går mitt projekt ut på att möjliggöra en jämförelse av marknadsföringen på Enterprisedivisionens olika bolag, samtidigt som man vill integrera marknad- och säljsidan. Detta görs genom att definiera och beräkna ett visst antal nyckeltal som rättvist kan representera bolagens  prestationer, med hänsyn till deras skilda produktportföljer. Dessutom ska jag utvärdera till vilken grad den processen kan standardiseras och automatiseras.     

Vad är ditt intryck av Visma såhär långt?

Det finns som anställd utrymme att agera utanför vad som är förväntat av en, samtidigt som man känner tryggheten från att vara en del av en så pass stor organisation. Anledningen till detta är nog att Visma med sina cirka 7k anställda består av flera mindre företag, vilket har skapat en spännande blandning av flexibilitet, entreprenörskap och struktur.  

Om Visma skulle vara ett av fotbollslagen i VM i år, vilket skulle det vara och varför?

Brasilien – Kreativ frihet kombinerat med en stabil grund.

Är du nyfiken på att veta mer om livet på Visma?

På våra karriärsidor finns alla våra lediga tjänster. Där kan du även läsa mer om hur det är att jobba i Nordens ledande IT-koncern. Kanske är du, precis som detta gäng, sugen på att vara en del av vårt summer internship nästa år? Här kan du läsa mer om våra möjligheter för studenter och nyexade.