Tillbaka till huvudmeny

Om likheten mellan affärssystem och studentkostymer

Det är med affärssystem, som med kostymer – lät att tjusas av stora kända märken och deras många möjligheter. Satsa på kvalitet; men, se till att både storlek och design passar dig, och din plånbok.

Likheten mellan affärssystem och kostymer
Likheten mellan affärssystem och kostymer

Min första kostym inhandlades av min kära moder inför stundande student. Kostymen var inte bara dubbelknäppt och hade mycket skarpa axelvaddar, utan var även av samma märke som en mycket populär parfym. Lite för dyr, men modern och perfekt på alla sätt!

Kostymen fyllde sitt syfte och hängde med i flera år då den var av god kvalitet, men jag insåg efter ett tag att den egentligen inte passade mig, varken avseende storlek eller stil.

Vad har detta med affärssystem att göra?

Jo, min uppfattning är att många företag också sitter med ett affärssystem som är av fint märke, men tyvärr också för stort och alldeles för dyrt. Jag kunde kanske låtit en skräddare anpassa min kostym så att den passade mig bättre, men jag hade fortfarande haft en design som var menad för JR Ewing i Dallas. Mitt val blev istället att för samma pengar köpa en ny modern kostym som passade mig mycket bättre, samtidigt som den kostade mycket mindre.

Det är med affärssystem, som med kostymer – lätt att tjusas av stora kända märken och deras många möjligheter. Men nästa gång det är dags att uppgradera ditt affärssystem; satsa på kvalitet, men glöm inte att säkerställa att både storlek och design passar dig och din plånbok.

Det finns, liksom vid köp att kostym, många frågor inför köp av ett nytt affärssystem. Vi har satt ihop en guide som tar upp 13 frågor du bör ställa dig.

Ta del av guiden

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.