Tillbaka till huvudmeny

Om begreppet Tillgängligt var som helst

Chokladleverantören Åsö i Åtvidaberg skulle välja nytt affärssystem, de ville ha tillgång till alla de funktioner de använder för att driva verksamheten, när och var som helst, på dator, telefon eller surfplatta.

Åsö ville ha ett affärssystem som är tillgängligt var som helst

Det där med tillgänglighet… Ja det kan betyda många saker, men om vi fokuserar på att ha tillgång till ett system när och var som helst. Alla appar du har i din mobiltelefon, att du har tillgång till dem var och när som helst är självklart. Liksom alla cloudlösningar i din dator. Google Drive är en av dessa, som jag använder dagligen. Allt som behövs är internetuppkoppling och du har tillgång till alla filer, all historik.

Häromdagen var jag på Internetstiftelsen i Sveriges presentation om Svenskarna och internet 2015. Enligt deras omfattande studie så använder 53 procent av befolkningen dator, mobil och surfplatta någon gång eller mer per månad för att surfa på internet. 23 procent dator och mobil men bara 10 procent använder endast en dator.

Exakt så var det när chokladleverantören Åsö i Åtvidaberg skulle välja ett nytt affärssystem, de ville ha tillgång till alla de funktioner de använder för att driva verksamheten, när och var som helst, på dator, telefon eller surfplatta. Att de anställda som finns utspridda på flera orter skulle komma åt samma information och de alltid skulle komma åt uppdaterad data, oavsett om de befinner sig på kontoret eller någon helt annanstans.

Läs om hur Åsö effektiviserar sin verksamhet med Visma.net

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.