Tillbaka till huvudmeny

Om begreppet Tillgängligt var som helst

Chokladleverantören Åsö i Åtvidaberg skulle välja nytt affärssystem, de ville ha tillgång till alla de funktioner de använder för att driva verksamheten, när och var som helst, på dator, telefon eller surfplatta.

Åsö ville ha ett affärssystem som är tillgängligt var som helst

Det där med tillgänglighet… Ja det kan betyda många saker, men om vi fokuserar på att ha tillgång till ett system när och var som helst. Alla appar du har i din mobiltelefon, att du har tillgång till dem var och när som helst är självklart. Liksom alla cloudlösningar i din dator. Google Drive är en av dessa, som jag använder dagligen. Allt som behövs är internetuppkoppling och du har tillgång till alla filer, all historik.

Häromdagen var jag på Internetstiftelsen i Sveriges presentation om Svenskarna och internet 2015. Enligt deras omfattande studie så använder 53 procent av befolkningen dator, mobil och surfplatta någon gång eller mer per månad för att surfa på internet. 23 procent dator och mobil men bara 10 procent använder endast en dator.

Exakt så var det när chokladleverantören Åsö i Åtvidaberg skulle välja ett nytt affärssystem, de ville ha tillgång till alla de funktioner de använder för att driva verksamheten, när och var som helst, på dator, telefon eller surfplatta. Att de anställda som finns utspridda på flera orter skulle komma åt samma information och de alltid skulle komma åt uppdaterad data, oavsett om de befinner sig på kontoret eller någon helt annanstans.

Läs om hur Åsö effektiviserar sin verksamhet med Visma.net