Tillbaka till huvudmeny

Öka försäljningen med Business Intelligence

Vilka är de största utmaningarna för försäljningschefer och säljare under 2015? Varför är korrekt rapportering så viktig och hur kan verktyg för Business Intelligence öka er försäljning?

Hur du kan öka motivationen och öka försäljningen med Business Intelligence

Att vara säljare är ett av de roligaste jobben i världen, och samtidigt ett av de mest krävande. Det gäller att få kunden att lyssna och fatta beslut, samtidigt som den interna organisationen ständigt jagar på för ett resultat.

En studie på uppdrag av företaget Inside Sales som publicerades i Forbes i början av augusti 2015 tar upp de 4 främsta utmaningarna för försäljningschefer och deras säljare under 2015.

Utmaningar för försäljningschefer och säljare 2015

1. Att ha tillräckligt många leads av hög kvalitet.

För att det ska finnas leads behöver det finnas en efterfrågan och en marknadsföring där erbjudandet möter kundens behov. Det är lönt att lägga resurser på leadsgenerering, eftersom det ger avkastning menar författaren.

2. Att anställa ”rätt” personal, det vill säga som vill och kan prestera.

För säljarna själva handlar den största utmaningen om att få kontakt med relevant beslutsfattare. Med en effektiv marknadsprocess underlättas arbetet att komma i kontakt med rätt person.

3. Att motivera respektive att förbli motiverad. 

Enligt Gallups och Business Reviews ligger följande motivatorer i topp:

 • Prestation
 • Erkännande
 • Arbetsuppgifter
 • Ansvar
 • Befordran
 • Tillväxt

Lägg märke till att lönen inte nämns som en motivator.

4. En korrekt rapportering.

Denna punkt påverkar i hög grad de övriga. Om du vet vilken typ av affärer som ni brukar vinna samt vilka kunder som är mest lönsamma, kan du ta reda på hur fler inom er målgrupp kan bli era nöjda kunder, vilka säljare ni ska satsa på och ge erkännande, ansvar och befordran. Då kan ni också gynna er tillväxt.

De flesta medelstora och större bolag som kontaktar oss idag, frågar just efter bättre rapportering. Syftet är att uppnå en bättre lönsamhet genom en effektiv resurshantering. Vi märker också ett ökat behov av att schemalägga processer och automatisera flöden.

Med verktyg för Business Intelligence kan du sprida interaktiva, behörighetsstyrda rapporter i din organisation, så att varje beslutsfattare får relevant information.

Hämta vår BI-guide

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.