Tillbaka till huvudmeny

Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

Ta del av våra bästa tips hur du som leverantör bäst effektiviserar ditt anbudsarbete i upphandlingsverktyget TendSign.

Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer
Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

I dag görs det cirka 18 000 offentliga upphandlingar i Sverige per år och av dessa utförs cirka 65 procent i upphandlingsverktyget Visma TendSign. Tiden med att ta del av upphandlingsdokument i överfulla pärmar är förbi. Att skicka in anbud i TendSign som bifogade filer blir allt ovanligare, istället görs merparten av upphandlingarna helt elektroniskt där du som anbudslämnare svarar direkt i verktyget. Detta förenklar anbudsarbetet avsevärt. TendSign meddelar även om du som anbudsgivare har missat att svara på Ska-krav i upphandlingsdokumentationen. Du kan till och med lämna ditt anbud kl. 23:59 om anbudet ska vara inlämnat senast kl. 00:00. Tänk förr då man var tvungen att posta anbudet med snigelpost vilket gjorde att det kunde ta flera dagar för handlingarna att komma fram. En annan fördel i Tendsign, för upphandlare, är automatisk utvärdering direkt vid anbudsöppning. Systemet hjälper den upphandlande myndigheten att öppna och bedöma anbud vilket gör processen smidigare och du som anbudslämnare får besked snabbare.

Antalet anbudsgivare minskar

En utmaning som hela marknaden brottas med för tillfället är att antalet anbudsgivare minskar. Vad orsakerna är står inte helt klart men det finns många inspel. Dock tycker åtskilliga leverantörer i dagsläget att offentliga upphandlingar är komplexa. Lämnar man inte anbud särskilt ofta kan det upplevas komplicerat även om anbuden lämnas elektroniskt.

Bli fenomenal på att lämna elektroniska anbud i TendSign

Vill du som leverantör veta hur du bäst effektiviserar ditt anbudsarbete i upphandlingsverktyget TendSign och hur du ökar dina chanser att vinna upphandlingen? I så fall, se vårt kostnadsfria webbinar om anbudsinlämning. Webbinaret hjälper dig som anbudsgivare att förstå hur du lämnar ett anbud elektroniskt i Visma TendSign. Vi ger dig våra bästa tips, går igenom hur processen ser ut och hur du kan effektivisera ditt anbudsarbete. Under webbinariet kommer vi även att bjuda på hur du som leverantör till den offentliga sektorn blir bäst förberedd för att lämna ett konkurrenskraftigt anbud.

Vismas experter inom elektroniskt anbudsgivning i TendSign, Jens Astorsson och Ronny Ågren, går igenom hur du som anbudsgivare blir bäst förberedd.

Se webbinariet här

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.