Tillbaka till huvudmeny

Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

Ta del av våra bästa tips hur du som leverantör bäst effektiviserar ditt anbudsarbete i upphandlingsverktyget TendSign.

Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer
Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

I dag görs det cirka 18 000 offentliga upphandlingar i Sverige per år och av dessa utförs cirka 65 procent i upphandlingsverktyget Visma TendSign. Tiden med att ta del av upphandlingsdokument i överfulla pärmar är förbi. Att skicka in anbud i TendSign som bifogade filer blir allt ovanligare, istället görs merparten av upphandlingarna helt elektroniskt där du som anbudslämnare svarar direkt i verktyget. Detta förenklar anbudsarbetet avsevärt. TendSign meddelar även om du som anbudsgivare har missat att svara på Ska-krav i upphandlingsdokumentationen. Du kan till och med lämna ditt anbud kl. 23:59 om anbudet ska vara inlämnat senast kl. 00:00. Tänk förr då man var tvungen att posta anbudet med snigelpost vilket gjorde att det kunde ta flera dagar för handlingarna att komma fram. En annan fördel i Tendsign, för upphandlare, är automatisk utvärdering direkt vid anbudsöppning. Systemet hjälper den upphandlande myndigheten att öppna och bedöma anbud vilket gör processen smidigare och du som anbudslämnare får besked snabbare.

Antalet anbudsgivare minskar

En utmaning som hela marknaden brottas med för tillfället är att antalet anbudsgivare minskar. Vad orsakerna är står inte helt klart men det finns många inspel. Dock tycker åtskilliga leverantörer i dagsläget att offentliga upphandlingar är komplexa. Lämnar man inte anbud särskilt ofta kan det upplevas komplicerat även om anbuden lämnas elektroniskt.

Bli fenomenal på att lämna elektroniska anbud i TendSign

Vill du som leverantör veta hur du bäst effektiviserar ditt anbudsarbete i upphandlingsverktyget TendSign och hur du ökar dina chanser att vinna upphandlingen? I så fall, se vårt kostnadsfria webbinar om anbudsinlämning. Webbinaret hjälper dig som anbudsgivare att förstå hur du lämnar ett anbud elektroniskt i Visma TendSign. Vi ger dig våra bästa tips, går igenom hur processen ser ut och hur du kan effektivisera ditt anbudsarbete. Under webbinariet kommer vi även att bjuda på hur du som leverantör till den offentliga sektorn blir bäst förberedd för att lämna ett konkurrenskraftigt anbud.

Vismas experter inom elektroniskt anbudsgivning i TendSign, Jens Astorsson och Ronny Ågren, går igenom hur du som anbudsgivare blir bäst förberedd.

Se webbinariet här

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.