Tillbaka till huvudmeny

Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

Se till att ligga steget före och ha blixtkoll på vad som gäller i år. Det ger dig mer tid och större möjligheter att stötta organisationens chefer och medarbetare i frågor som rör lön och ekonomi. Dags att ladda ner sammanställningen ”Belopp och procent” från Skatteverket, för att ytterligare underlätta ditt dagliga arbete med lön och ekonomi!

Skatteverkets webbsida kan du ladda ner deras kortfakta som pdf. Här hittar du också utförligare information om de olika beloppen och procentsatserna för exempelvis skatter och avgifter, prisbasbelopp samt för olika avdrag, som gäller för 2023.

Mest populära

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.