Tillbaka till huvudmeny

Molnet är den naturliga plattformen för affärssystem

CFO Erik Björelind om hur resonemanget gick när Lexicon IT-konsult valde nytt affärssystem, och hur det påverkat verksamheten.

Erik Björelind, CFO på Lexicon IT-konsult
Erik Björelind, CFO på Lexicon IT-konsult

Lexicon IT-konsults mål är att skapa framtidssäkra IT-lösningar som kunderna kan växa med. När de letade efter ett nytt affärssystem för att effektivisera den egna verksamheten var valet av en molnbaserad lösning självklart.

Lexicon IT-konsult tänker inte bara på vilken IT-miljö som är bäst för deras kunder idag. De planerar för vilka trender som kommer imorgon – och under lång tid framöver. Men de blickar även inåt och för att effektivisera det egna bolaget ytterligare bestämde de sig för att gå över till ett affärssystem i molnet.

Lexicon IT-konsults CFO Erik Björelind berättar att de använt Visma.net sedan oktober 2016 med en integration med Millnet för tidrapportering och projekthantering.

– Molnet är den naturliga plattformen för dagens – och framtida affärssystem. Licensbaserade system med komplexa anpassningar hör till det förflutna, både finansiellt och tekniskt, säger Erik Björelind.

Byggt i molnet från början

Visma.net är byggt i molnet från början och levereras komplett med verktyg för ekonomi, lager och logistik samt hantering av reseräkningar och utlägg. Hos Lexicon används affärssystemet framförallt för huvudboken samt rapportering och integration med banktransaktioner.

– Gränssnittet mot andra system och filformat har förenklat och snabbat upp vår organisation avsevärt. Visma.net har en effektiv kodsträng med många möjligheter som skapar stora analysmöjligheter, säger Erik Björelind.

Lexicon IT-konsult anlitade Vismas certifierade partner Amesto. De levererar programvara och lösningar i form av affärssystem som effektiviserar små till stora företag över hela Norden.

– Det bästa med Visma.net är flexibiliteten mot omkringliggande system och möjligheten att koppla för- och eftersystem, säger Erik Björelind.

Vill du också kunna schemalägga rutiner och lägga mer tid på det som driver verksamheten framåt? Läs mer här!

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.