Tillbaka till huvudmeny

Modernt affärssystem – vad innebär det?

Många av våra kunder efterfrågar ett modernt affärssystem. Men vad menas då med “modernt”? I det här inlägget tar jag en närmare titt på vad det innebär.

Vad är ett modernt affärssystem för dig? Bild: Freepik

Många av våra kunder efterfrågar ett modernt affärssystem. Men vad menas då med “modernt”? Låt mig börja med att analysera vad ordet egentligen betyder.

Ordet “modern” betyder nutidsenlig. När jag går vidare och tittar på synonymer till modern så hittar jag ord som nutida, trendig och populär. Inget av dessa ord ger mig intuitivt en känsla av vad som menas med att något är modernt, snarare mer vad som är inne just nu. Men jag tycker att motsatsordet “gammalmodig” bäst förklarar vad ett modernt affärssystem INTE är.

Om jag reflekterar över de affärssystem jag har konfronterats med under årens lopp för att rapportera tid, få betalt för utlägg, göra reseräkningar osv så har alla haft en sak gemensamt; ett mossigt och svårarbetat interface som var allt annat än användarvänligt. Otaliga gånger har jag svurit över att inte lyckas med de enklaste operationer. Och jag var tvungen att sitta uppkopplad vid datorn. Jag skulle definitivt karaktärisera dessa system som just gammalmodiga.

I dag kan vi t ex göra våra bankärenden var som helst, när som helst och från valfri enhet, om det så är via mobilen, surfplattan eller datorn. Applikationerna är intuitiva och användarvänliga. Vi behöver inte fundera över nästa steg för att utföra bankärendet. Detta är definitivt INTE gammalmodigt. På jobbet förväntar jag mig samma  användarvänliga och intuitiva gränssnitt när det kommer till företagets affärssystem.

Modernt i molnet

Vad karaktäriserar då ett modernt affärssystem? Eller ett som INTE är gammalmodigt? Jo, att det är molnbaserat. En av de största fördelarna för dig och mig som användare är att vi alltid har tillgång till den senaste versionen av alla funktioner. Vi behöver aldrig ladda ner ny programvara. Det var inte så länge sedan vi installerade programvara från disketter eller CD-ROM. Även att behöva ladda ner programvara ses idag som lite gammaldags. Om affärssystemet ligger i molnet behöver vi aldrig oroa oss för att av misstag bryta mot rådande och kommande lagar och regler; allt är inbyggt i den senaste versionen som alltid finns tillgänglig för oss.

Affärssystemet “känns” modernt. Alla interface har ett modernt och fräscht grafiskt formspråk. Det är intuitivt för dig och mig som användare att hitta de funktioner vi behöver oavsett om vi använder dem ofta eller sällan.

Kopplat till affärssystemet finns användarvänliga, mobila applikationer som stödjer de funktioner som används frekvent av många. Även dessa har naturligtvis ett tilltalande grafiskt formspråk och är enkla att använda.

Vi visar dig gärna ett modernt affärssystem. Boka en kostnadsfri webbdemo av Visma.net.

Se lediga tider och boka