Tillbaka till huvudmeny

Moderna användarupplevelser vet inga gränser

Visma Enterprise applikationskonsult, Anne Björnstad, testade att arbeta i Agda PS från andra sidan jordklotet.

Användarupplevelsen i Agda PS vet inga gränser
Användarupplevelsen i Agda PS vet inga gränser

I beskrivningen av Agda PS står det bland annat att lönesystemets flexibilitet gör det möjligt att arbeta när och var du vill. Visma Enterprise applikationskonsult, Anne Björnstad, bestämde sig för att utmana det påståendet. Efter att ha utfört konsulttjänster från Asien i åtta månader konstaterar hon att beskrivningen håller vad den lovar.

Anne Björnstad befinner sig på ett hotell i Singapore, när vi når henne via en videolänk. Inom ett par timmar lyfter planet som ska föra henne tillbaka till Sverige och arbetsplatsen på Vismas huvudkontor i Stockholm. Anne sitter i ett ljudisolerat rum. Det enda som skvallrar om det annorlunda mötesupplägget är det knappt hörbara ljudet från ett barnkalas i rummet intill.

Anne Björnstad i Singapore

Har det fungerat bra att arbeta från Asien? 

Det har gått alldeles utmärkt. Visst har det varit lite stressigt ibland, men det berodde oftast på trafiken. Överallt i Asien finns så kallade co-working spaces, kontorsplatser med bra internet där man kan hyra in sig. Annat var det i Australien. Där var nätverket oväntat svagt, vilket innebar en del problem. Framför allt när jag skulle koppla upp mig mot Skype och Teamviewer.

Hur hanterade du tidsskillnaden?   

Jag jobbade halvtid, från klockan två varje eftermiddag. Arbetet i Agda PS gick att utföra precis som vanligt och därför fanns det ingen anledning att berätta var jag befann mig för de kunder som jag hade kontakt med. Jag tror inte att de märkte av någon skillnad, utom möjligtvis något ovant ljud i bakgrunden ibland.

Vad hjälpte du till med?

Jag utförde sedvanliga konsulttjänster. Som att sätta upp lönearter, atteststrukturer och scheman. Uppdrag som inte tog så lång tid och som inte krävde ett fysiskt besök. Dem tog kollegorna i Sverige hand om.

Hände det några missöden?

Nej, inte när det gällde jobbet i alla fall. Jag behövde aldrig ställa in något, även om det var nära en gång. Det var regnperiod när jag var på Bali och en dag regnade det så intensivt att det blev stopp i trafiken. Jag kom fram precis i tid till ett inplanerat möte. Efter det lärde jag mig köra moped. Det är det överlägset bästa sättet att ta sig fram när det är kaos i trafiken.

Vad mer kommer du att minnas?

Jag bär med mig många minnesvärda jobbögonblick. Ett av dem var när jag hyrde en lägenhet med utsikt mot bergen i Chang-Mai i Thailand. Där jobbade jag samtidigt som jag såg solen gå ner bakom topparna. Eller aporna som lekte i skogen utanför mitt fönster på Bali. Trots alla fantastiska upplevelser ska det ändå bli skönt att komma hem igen. På Visma använder vi ibland uttrycket Any place is a workplace. Efter mina upplevelser vet jag att det stämmer!

Annes arbetsplats på Bali

      Välkommen tillbaka Anne!

 

Vill du också ha en gränslös upplevse? Läs om hur Agda PS HRM Suite kan förändra din jobbvardag!

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.