Tillbaka till huvudmeny

Miljöcertiferade restaurangkedjan Fazer om minskade transporter med Visma Proceedo Beställning

Eftersom samtliga Fazer restauranger är miljöcertifierade enligt ISO 14001 läggs det mycket fokus på ekologiska råvaror, minskad gästsvinn och kökssvinn, återvinningsbara take away-förpackningar men också reducerade transporter. Här berättar Fazer hur man jobbar för att minska antal transporter med hjälp av Visma Proceedo beställningssystem.

Fazer beställer med Visma Proceedo

Gratulerar Fazer som nyligen öppnade ny lunchrestaurang på Flemminggatan 18. Eftersom samtliga Fazer restauranger är miljöcertifierade enligt ISO 14001 läggs det mycket fokus på ekologiska råvaror, minskad gästsvinn och kökssvinn, återvinningsbara take away-förpackningar men också reducerade transporter. Här berättar Fazer hur man jobbar för att minska antal transporter med hjälp av Visma Proceedo beställningssystem:

”Vi strävar efter att samordna inköpen hos våra 220 restauranger och det gör vi genom att alla restauranger gör sina beställningar via inköpsportalen Proceedo. I den finns de utvalda leverantörerna och deras anbudssortiment tillgängligt.

Vi har infört en leveransavgift hos våra leverantörer vilket innebär att alla restauranger får betala en avgift för varje tillfälle de erhåller en leverans oberoende av leveransen storlek. Detta har inneburit att restaurangerna har ett incitament att minska antalet leveranser och istället öka volymerna vi varje leveranstillfälle.

Det leder också till bättre planering av inköpen och därmed färre onödiga småleveranser. Detta system har under de senaste åren lett till att antalet transporter har minskat markant samtidigt som volymen vid varje leverans har ökat.”

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.