Tillbaka till huvudmeny

Med Proceedo-kunderna i fokus – Möt Daniel

Han brinner både för IT och Hammarby Fotboll. Daniel är data- och systemvetaren som idag arbetar som projektledare och applikationsspecialist med inköp– och fakturahanteringssystemet Proceedo på Vismas huvudkontor i Stockholm.

Namn: Daniel Rosenstam

Roll på Visma: Applikationsspecialist och projektledare (började på Visma i juni 2015)

Vad har du för tidigare bakgrund?
Innan jag började på Visma studerade jag Data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet. Jag valde den utbildningen eftersom jag har ett intresse för IT, det är dessutom en spännande bransch som är i ständig utveckling.  Före min kandidatutbildning arbetade jag med både kund- och datasupport och läste även kurser i kriminologi och politik. Jag tog min kandidatexamen i Data- och systemvetenskap i juni 2015 och fick strax därefter jobb på Visma i rollen som supportoperatör. Innan jag började på Visma kände jag till företaget vid namn men hade inte koll på det stora utbudet av system och produkter vi har. Så snart jag fick större insyn i verksamheten blev jag väldigt positivt överraskad.

Vad arbetar du med just nu?
Jag arbetar idag som projektledare och applikationsspecialist med inköp– och fakturahanteringssystemet Proceedo på Vismas huvudkontor i Stockholm. I min roll så arbetar jag främst med nya kunder när kunden skall implementera Proceedo. Det innebär dels att följa upp projekten och dess aktiviteter enligt vår projektmetodik samt att utbilda och stödja kundens projektgrupp med konfigureringen och införandet av Proceedo. Förutom att arbeta med nya kunder så arbetar jag även med våra befintliga kunder med exempelvis tilläggsprojekt eller utbildningsinsatser. Systemet innehåller olika moduler och många av våra kunders uppsättningar skiljer sig åt. Det blir därför en stor variation i vilka frågeställningar man ställs inför vilket gör det väldigt roligt att arbeta med systemet.

Det blir ofta en stor variation i vilka frågeställningar man ställs inför vilket gör det väldigt roligt att arbeta med systemet

Hur är det att jobba på Visma?
Jag trivs bra på Visma då det är en arbetsplats som dels erbjuder stora utvecklingsmöjligheter men som också har en positiv atmosfär med högt i tak. Jag trivs särskilt bra med mina arbetskamrater och den stämning som råder både på min avdelning och företaget i stort. Vi har en väldigt glad och god stämning i gruppen där det är en självklarhet att man hjälper till och ställer upp för varandra.

Hur spenderar du helst dina lediga dagar?
Jag har ett stort idrottsintresse och följer i synnerhet fotboll med stor entusiasm. Favoritlaget är Hammarby, vilket gör att jag en ledig dag gärna umgås med mina vänner på fotbollsläktaren. Jag har även ett stort samhällsintresse samt gillar att resa, vilket jag gärna kombinerar genom att försöka hitta intressanta resmål.

Är du intresserad av att jobba på Visma?

Här hittar du alla våra lediga tjänster. På våra karriärsidor kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Nordens ledande IT-koncern.

Foto: Christos Mylonas

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.