Med Proceedo-kunderna i fokus – Möt Daniel

Namn: Daniel Rosenstam

Roll på Visma: Supportoperatör (började på Visma i juni 2015)

Vad har du för tidigare bakgrund?
Innan jag började på Visma studerade jag Data- och systemvetenskap på Stockholms Universitet. Jag valde den utbildningen eftersom jag har ett intresse för IT, det är dessutom en spännande bransch som är i ständig utveckling.  Före min kandidatutbildning arbetade jag med både kund- och datasupport och läste även kurser i kriminologi och politik. Jag tog min kandidatexamen i Data- och systemvetenskap i juni 2015 och fick strax därefter jobb på Visma. Innan jag började på Visma kände jag till företaget vid namn men hade inte koll på det stora utbudet av system och produkter vi har. Så snart jag fick större insyn i verksamheten blev jag väldigt positivt överraskad.

Vad arbetar du med just nu?
Jag arbetar idag som supportoperatör på Service Desk för inköp– och fakturahanteringssystemet Proceedo på Vismas huvudkontor Stockholm. Rollen innebär support av systemet där vi på Service Desk i huvudsak har kontakt med Proceedo-kundernas systemadministratörer. Kunderna ringer och mailar in systemfrågor och ärenden som vi i teamet hanterar och besvarar. Systemet innehåller flera olika moduler och många av våra kunders uppsättningar skiljer sig åt. Det blir därför en stor variation i vad vi mottar för ärenden och frågor i vardagen. Den ena frågan är sällan är den andra lik, man ställs varje dag inför nya frågeställningar vilket gör det väldigt roligt att arbeta med systemet.

Den ena frågan är sällan är den andra lik, man ställs varje dag inför nya frågeställningar vilket gör det väldigt roligt att arbeta med systemet

Hur är det att jobba på Visma?
Jag trivs bra på Visma då det är en arbetsplats som dels erbjuder stora utvecklingsmöjligheter men som också har en positiv atmosfär med högt i tak. Jag trivs särskilt bra med mina arbetskamrater och den stämning som råder både på min avdelning och företaget i stort. Vi har en väldigt glad och god stämning i gruppen där det är en självklarhet att man hjälper till och ställer upp för varandra.

Hur spenderar du helst dina lediga dagar?
Jag har ett stort idrottsintresse och följer i synnerhet fotboll med stor entusiasm. Favoritlaget är Hammarby, vilket gör att jag en ledig dag gärna umgås med mina vänner på fotbollsläktaren. Jag har även ett stort samhällsintresse samt gillar att resa, vilket jag gärna kombinerar genom att försöka hitta intressanta resmål.

Är du intresserad av att jobba på Visma?

Här hittar du alla våra lediga tjänster. På våra karriärsidor kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Nordens ledande IT-koncern.

Foto: Christos Mylonas
Emma Blomberg arbetar som HR Professional, med huvudfokus på employer branding och rekryteringsfrågor för de svenska Vismabolagen. Emma bloggar bland annat om livet på Visma och aktuella branschfrågor. Varmt välkommen att höra av dig till Emma för frågor om karriärmöjligheter på Visma.
Kom i kontakt med Emma: