Tillbaka till huvudmeny

Låt intranätet bli den digitala arbetsplatsen

Var det någon som sa att intranätet har spelat ut sin roll? Tvärtom ‒ nu är det dags att låta intranätet ta ett steg framåt och bli noden som håller ihop hela arbetsdagen. 

Intranät

Var det någon som sa att intranätet har spelat ut sin roll? Tvärtom ‒ nu är det dags att låta intranätet ta ett steg framåt och bli noden som håller ihop hela arbetsdagen. 

Det var många år sedan man började prata om sociala intranät, där kommentarer och flervägskommunikationen skulle grönska. Men det tog sig inte riktigt. Diskussionerna förs på annat håll och intranätet riskerar att bli en lite tråkig informationssamling där ingen ändå hittar något. Dags att bryta trenden!

– Intranät, e-post, Skype, Slack – var hittar jag egentligen den information jag behöver?
– Hur kan jag vara säker på att jag inte missar något viktigt?
– Hur många bokmärken, toolbars, ikoner på skrivbordet ska jag behöva ha?
– Hur många olika inloggningar måste jag använda för att komma åt mina arbetsverktyg?

De här frågorna hör vi varje dag ‒ men de ska inte behöva ställas. Låt i stället intranätet bli den naturliga startpunkten för arbetsdagen, där alla medarbetare vill hamna när de slår på datorn på morgonen. Och dit det är naturligt att gå vad man än vill göra under dagen.

Genom att utveckla intranätet till vår digitala arbetsplats kan vi spara tid. Vi får en gemensam bild av vårt företag och hur vi jobbar här. Vi vet var vi ska söka såväl information som arbetsverktyg. Samarbete och kommunikation underlättas och företagskulturen stärks. 

I den digitala arbetsplatsen samlar vi allt vi behöver för att arbeta i företaget. Genom att integrera tidrapportering, projektverktyg, ekonomisystem och andra stödfunktioner i intranätet blir detta den gemensamma ingången eller portalen. Med single-sign on blir inloggningen enkel och enhetlig. En samlad sökfunktion söker i alla system och presenterar resultatet i en och samma träfflista. Med moderna verktyg för samarbete och kommunikation integrerade i intranätet är det här som vi ställer frågor till varandra, diskuterar uppdrag, lyfter fram de goda exemplen. Via en mobilapp blir allt du behöver åtkomligt när du vill och oavsett var du är. Och allt detta utgår från intranätet som därmed blivit noden för den digitala arbetsplatsen.

5 funktioner du behöver i en digital arbetsplats:

1. SSO
Med SSO (single-sign on) blir inloggningen enkel och enhetlig. Du behöver bara logga in en endaste gång för att få tillgång till alla dina system.

2. Samlad sökfunktion
En samlad sökfunktion söker i alla system och presenterar resultatet i en och samma träfflista, vilket innebär att intranätet blir det enklaste stället för att söka fram all information.

3. Responsivitet
Idag räcker det inte med att ha ett intranät som bara är tillgängligt via datorn, dina kollegor är på språng och världen digitaliseras. Låt intranätet följa med på resan genom att bygga en mobilapp.

4. Kommunikationsverktyg
Förvånansvärt många intranät idag saknar möjligheten att kommunicera, ställa frågor och diskutera nyheter eller information. Se till att låta ditt företags kultur märkas av på intranätet genom att skapa tillfällen för diskussion.

5. Sömlös integration
Genom att integrera intranätet med system som projektverktyg, tidsrapportering, Slack och andra stödfunktioner blir intranätet på ett naturligt sätt den centrala platsen att starta varje arbetsdag på.

 

Vill du veta mer om digital arbetsplats?

Läs mer här