Tillbaka till huvudmeny

Kvitton och utlägg i mobilen

Nu när jag delvis börjat jobba på kontoret igen efter drygt ett halvår på hemmakontoret inser jag hur mycket jag faktiskt saknat det. De små pratstunderna vid kaffeautomaten….

Kvitton och utlägg i mobilen - bara att fota och skicka
Gunilla tipsar om att förenkla utläggshanteringen

Nu när jag delvis börjat jobba på kontoret igen efter drygt ett halvår på hemmakontoret inser jag hur mycket jag faktiskt saknat det. De små pratstunderna vid kaffeautomaten, lättheten att bolla en idé med kollegorna eller snabbt lösa ett trivialt problem. Men, det innebär såklart också att det återigen är tidigare mornar, bilköer och mer planering för att få vardagspusslet att gå ihop. Man får ta det onda med det goda!

En positiv sak med de senaste coronamånaderna är allt nytt jag lärt mig eller blivit mer bekväm med – jobba hemma har jag gjort till och från länge, men nu känns det naturligt på ett nytt sätt. Och erfarenhetsutbytet mellan kollegor, vänner och bekanta har varit fantastiskt. Jag har anammat många nya smarta digitala “vardagstricks” de senaste månaderna.

Mitt tips: enklare utläggsrapportering

En av de större sakerna jag själv mest har visat och tipsat om är digital utläggsrapportering. Vi använder appen Visma Employee för att göra detta via mobilen – jag tar ett foto av kvittot redan i butiken och skickar utlägget för godkännande och utbetalning direkt. Inga papper, inget “måste göra detta sen” och inget krångel.

För mig var det förvånande att inse hur många runt omkring mig som fortfarande gjorde detta manuellt. Det visade sig exempelvis att en bekant som uttryckte frustration över att just lämna in kvitton hade allt klart för detta, företaget hon jobbar på började använda Visma.net Expense (som appen skickar information till) bara dagar efter vårt samtal.

I vårt affärssystem Visma.net ingår digital utläggshantering. Använder du Visma.net Expense, men ännu inte appan Visma Employee – hämta den gratis i Google Play eller AppStore.