Tillbaka till huvudmeny

Kreativt tänkande och eget ansvar

Att jobba inom Visma är stimulerande och även om man är ny ifrån skolbänken finns det goda möjligheter att få inflytande inom bolaget.

Känslan att få jobba för en arbetsgivare som uppmuntrar till kreativt tänkande och som verkligen vågar ge sina medarbetare ansvar, det är något jag vill unna alla. Jag har nu jobbat på Visma i ungefär ett halvår, och för mig har det varit en av de bästa tiderna i mitt liv. Jag tror inte att det på något sätt är en unik upplevelse. Att efter fem år i skolbänken få komma ut i näringslivet, lösa riktiga uppgifter och tjäna pengar låter ju inte alls illa.

Men trots att jag delar de generella upplevelserna med alla i min avgångsklass känns det fortfarande som Visma har erbjudit mig det där lilla extra. En bra grund lades redan under introduktionen där traineer i ett nordiskt program förs samman och uppmanas till att lära av varandra istället för att se på varandra som konkurrenter. För även om alla traineer driver sina egna projekt så utnyttjar vi att vi har olika bakgrund, kunskap och erfarenhet. Stöter jag på ett problem är det självklart att vem som helst av de andra tar sig tid och kommer med relevanta åsikter, förslag på lösningar och intressanta infallsvinklar.

SummerInternship

Eget ansvar har jag fått ifrån dag ett. Vi är själva ansvariga för att driva projekt. Trots att jag har varit så kort tid inom bolaget har aldrig någon försökt komma och ge mig en lösning på problemet. Istället har jag gång på gång fått problem beskrivna för mig som jag själv får göra mitt bästa att lösa. Nu skulle man kunna tro att jag känner mig utlämnad, men så är inte alls fallet. Eftersom att så många är intresserade av det jag gör får jag kontinuerlig feedback på mitt arbete det ger mig möjligheten att ändra fokus om det behövs. För mig är det en otroligt stimulerande och utvecklande miljö.

Men det slutar inte där. I Oslo har Visma erbjudit studenter ett Summer Internship i flera år. Syftet med programmet har varit att erbjuda möjligheten att prova på rollen som Management Trainee redan i tidigare årskurser. När jag hörde talas om detta frågade jag mig själv varför vi inte erbjöd den möjligheten i Sverige? Jag tog upp detta och fick svaret att anledningen var att ingen hade engagerat sig i det. Då i höstas påbörjade jag mitt arbete, räknade på vad det skulle kosta, undersökte intresset och filade på motiveringen varför det behövdes. Förslaget vandrade genom Svenska HR vidare till Corporate HR hela vägen upp till koncern VD, Øystein Moan, där det till slut godkändes. Genom att ta egna initiativ har jag möjlighet att påverka mitt jobb, och när det godkändes erbjöds jag också möjligheten att fortsätta att vara en drivande del i arbetet med Stockholms Summer Internship. Visma eftersträvar att anställa människor som ser möjligheter och ger dem verktygen för att förverkliga dem.

Låter det här intressant för dig? Läs mer om Management Trainee Programmet eller vårt Summer Internship eller tankar ifrån första årets Summer Interns. Självklart kan du också löpande hitta alla öppna positioner till Visma på våra karriärsidor.