Tillbaka till huvudmeny

Kollegor på Visma svettas tillsammans på lunchen

Från sitt hemmakontor i Ängelholm kör Sophie Cronberg stenhårt med 40-talet kollegor, tre gånger i veckan.

– Kom igen! Behåll fokus, bara fyra varv kvar, ropar kollegan Sophie Cronberg från altanen i Ängelholm.

Min kamera är avstängd och ändå följer jag lydigt. Det känns som att hon är hemma hos mig och att vi kämpar med crunches jämte varandra. Efter tolv veckor i en skrivbordsstol, vars enda finess är en höj- och sänkbar sits, har det här blivit en livsviktig halvtimme –  åtminstone för min rygg. Och Sophies.

Innan social distansering brukade jag träna på gym 4-5 gånger i veckan. Så när jag hade suttit på samma stol här hemma i tre veckor, utan några direkta pauser, insåg jag att det här går inte. Då frågade jag tre kollegor om de ville träna tabata online med mig på lunchen, berättar Sophie Cronberg, Customer Success Manager på Visma Comenius.

Sophie har erfarenhet av att leda sh’bam-klasser och ryktet om hennes uppskattade onlinepass spred sig fort inom Visma. En dag hörde HR av sig och undrade om inbjudan fick spridas till fler. Idag är 125 personer från flera bolag uppsatta på gästlistan. Rekordet är ett femtiotal deltagare vid ett och samma tillfälle. 

Mjölk, vinäger eller bubbel?

Innan varje pass informerar Sophie om vad deltagarna behöver förbereda. Stolar och moppskaft har visat sig ha oanade kvaliteter som gymredskap. Idag behövs en matta och två vikter. Kreativiteten är stor när det kommer till att hitta lämpliga tyngder i hemmiljön. Lina Stenemo har preppat med ekologisk mjölk, yoghurt, vinäger och olivolja. Caroline Andersson kör lyxvarianten och trimmar triceps med hjälp av två flaskor bubbel.

Var och en kämpar på från sitt hem – ensamma och tillsammans på samma gång. Precis som på jobbet! När mikrofonerna slås på igen efter sista omgången övningar, hörs påtagligt andfådda röster uttrycka sin tacksamhet.

– Jag har fått fantastisk respons och får ofta höra att tabatan är ett härligt inslag i vardagen. Det är jättekul!, säger Sophie Cronberg.

Tack Sophie! <3

Vill du hänga med oss? Spana in våra karriärsidor, eller kontakta Sophie Cronberg om du redan är anställd på Visma. Vi ses!

Marie Larssons gröna hantlar kommer till användning
Solen skiner, så Maria Didner tränar på balkongen
Maria Nordin kör med sambo och bonusbarn

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.