Tillbaka till huvudmeny

Hybridlösning – kombinera molntjänst med lokal installation

Funderar ditt företag på att satsa på en molnlösning men är osäkra på om ni ta steget fullt ut? Då kan hybridlösning vara ett bra alternativ för en stegvis övergång.

Hybrid - kombinera lokalt installerad mjukvara och molntjänst
Hybrid – kombinera lokalt installerad mjukvara och molntjänst

Det finns för- och nackdelar med både molntjänster och lokala installationer. Därför tycker många organisationer att valet av lösning kan vara både stort och svårt. Av den anledningen har flera bolag valt en kompromiss i en så kallad hybridlösning. En hybridlösning innebär att en del av dina resurser består av lokalt installerad mjukvara och att övriga resurser ligger i molnet.

Den här typen av hybridlösning ger dig stora möjligheter att anpassa lösningen efter din affärsverksamhet. Du kan använda molnet när det verkar klokt och undvika det när det inte passar in i din verksamhet. På så sätt drar ni nytta av flexibiliteten med molntjänster, och får samtidigt uppleva stora kostnadsfördelar genom en kontrollerad och stegvis förflyttning till molnet.

Ett exempel på detta kan vara att ha affärssystemet lokalt installerat medan reseräkningsmodulen är molnbaserad. Detta gör att dina mest kritiska affärsprocesser behålls lokalt på ditt företag samtidigt som du tar del av molntjänstens flexibilitet och kan göra din reseräkning varsomhelst och på vilken typ av enhet som helst (dator, mobil eller surfplatta).

Har du fler funderingar kring ditt val av lösning och vill veta mer om vilka för- och nackdelarna är med molnet gentemot lokalt installerat? Ladda isåfall ner vår gratis guide “Att välja lösning – lokalt installerad mjukvara, molntjänst eller hybrid?”

Hämta den här

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.