Tillbaka till huvudmeny

Har ni full kontroll över era tillgångar?

Många större bolag lägger mycket tid på dubbelkontroller och jobbar aktivt för att undvika fel orsakade av den mänskliga faktorn. Med ett affärssystem i molnet begränsas utrymmet för misstag.

Har ni full kontroll över era tillgångar?
Har ni full kontroll över era tillgångar?

Glöm tidsödande dubbelkontroll av finansiella rapporter eller försenade fakturor. Med ett affärssystem i molnet får du fullständig kontroll över ditt företag.

För några år sedan skickade en kommun i södra Sverige ut 550 felaktiga fakturor för äldreboende och hemtjänst. Ekonomiavdelningen upptäckte felet efter att mottagit flera samtal. Det visade sig vara ett mänskligt misstag som låg bakom. Om de hade haft Visma.net hade det aldrig hänt.

– Det kommer alltid att finnas en mänsklig faktor i alla arbetsmoment, men när man digitaliserar flöden så begränsar man utrymmet för misstag. Med ett affärssystem i molnet är det mer raka processer och naturliga flöden. Det innebär också att den mänskliga faktorn blir mindre relevant, säger Rade Kocovski, ekonomichef på Visma Software.

Kontroll och tillgänglighet

Med Visma.net får större företag tillgång till korrekta finansiella rapporter. De kan också spåra hela livscykeln för bolagets anläggningstillgångar – från förvärv och avskrivningar till avyttring. Dessutom kan systemet enkelt integreras med andra moduler.

– Kontroll och tillgänglighet är nyckelord för Visma.net. Med affärssystemet i molnet får jag tillgång till information på ett helt annat sätt än om det är installerat på en server. Jag kan logga in i systemet var jag än befinner mig. Jag har aldrig haft så lugna semestrar som de senaste åren. Jag behövde inte åka in till kontoret utan kunde sköta allt från min mobil, säger Rade Kocovski.

Intresset för Visma.net har ökat under det senaste året. Allt fler större företag har upptäckt fördelarna med ett affärssystem i molnet – och lyxen med att ha fullständig kontroll över vad de äger.

– Bolagen får ovärderlig kunskap och vet vad varje tillgång kostar, var den är – och hur mycket den är värd. Du behöver inte heller vara en expert på affärssystem för att kunna använda det fullt ut, säger Rade Kocovski.

Vill du se hur det funkar? Kom på vårt webbinar!

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.