Tillbaka till huvudmeny

Har ni full kontroll över era tillgångar?

Många större bolag lägger mycket tid på dubbelkontroller och jobbar aktivt för att undvika fel orsakade av den mänskliga faktorn. Med ett affärssystem i molnet begränsas utrymmet för misstag.

Har ni full kontroll över era tillgångar?
Har ni full kontroll över era tillgångar?

Glöm tidsödande dubbelkontroll av finansiella rapporter eller försenade fakturor. Med ett affärssystem i molnet får du fullständig kontroll över ditt företag.

För några år sedan skickade en kommun i södra Sverige ut 550 felaktiga fakturor för äldreboende och hemtjänst. Ekonomiavdelningen upptäckte felet efter att mottagit flera samtal. Det visade sig vara ett mänskligt misstag som låg bakom. Om de hade haft Visma.net hade det aldrig hänt.

– Det kommer alltid att finnas en mänsklig faktor i alla arbetsmoment, men när man digitaliserar flöden så begränsar man utrymmet för misstag. Med ett affärssystem i molnet är det mer raka processer och naturliga flöden. Det innebär också att den mänskliga faktorn blir mindre relevant, säger Rade Kocovski, ekonomichef på Visma Software.

Kontroll och tillgänglighet

Med Visma.net får större företag tillgång till korrekta finansiella rapporter. De kan också spåra hela livscykeln för bolagets anläggningstillgångar – från förvärv och avskrivningar till avyttring. Dessutom kan systemet enkelt integreras med andra moduler.

– Kontroll och tillgänglighet är nyckelord för Visma.net. Med affärssystemet i molnet får jag tillgång till information på ett helt annat sätt än om det är installerat på en server. Jag kan logga in i systemet var jag än befinner mig. Jag har aldrig haft så lugna semestrar som de senaste åren. Jag behövde inte åka in till kontoret utan kunde sköta allt från min mobil, säger Rade Kocovski.

Intresset för Visma.net har ökat under det senaste året. Allt fler större företag har upptäckt fördelarna med ett affärssystem i molnet – och lyxen med att ha fullständig kontroll över vad de äger.

– Bolagen får ovärderlig kunskap och vet vad varje tillgång kostar, var den är – och hur mycket den är värd. Du behöver inte heller vara en expert på affärssystem för att kunna använda det fullt ut, säger Rade Kocovski.

Vill du se hur det funkar? Kom på vårt webbinar!

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.