Tillbaka till huvudmeny

Från KTH till affärsutveckling – möt Mattias

Mattias om karriären på Visma: Att vara länken mellan teknik och människa är en fantastisk möjlighet som jag är väldigt glad över att få så tidigt in på min karriär.

Namn: Mattias Folke

Roll på Visma: Business Development Manager (började på Visma 2015)

Vad har du för tidigare bakgrund?
Jag är utbildad civilingenjör från KTH med inriktning mot datateknik, med en master i industriell ekonomi. När jag var klar med skolan slängde jag mig rakt in i Vismas Management Traineeprogram där jag under ett intensivt år utvecklades enormt. Under mitt första “riktiga” yrkesverksamma år bedrev jag fem projekt på olika delar av Visma, bland annat inom systemutveckling, konsulting, marknadsföring, affärsutveckling och rekrytering. Därefter började jag i den fasta tjänst som jag har idag som affärsutvecklare.

Vad arbetar du med just nu?
Som affärsutvecklare är min vardag väldigt varierad. Dagarna kan fyllas med allt från kundmöten till att sitta med ekonomiska kalkyler. Men det som gör mig speciell i teamet är min tekniska kompetens. Jag sitter därför också mycket med att visualisera stora datamängder och tittar på vilka möjligheter vi har att skapa erbjudanden som är baserade på den datan. Att få jobba med strategiska frågor, effektiviseringar och att vara länken mellan teknik och människa är en fantastisk möjlighet som jag är väldigt glad över att få så tidigt in på min karriär.

Hur är det att jobba på Visma?
Jag kan vara den första att erkänna att jag inte har så mycket referenser i form av heltidsjobb att jämföra med. Men baserat på vänners uttalanden och tidigare deltidsjobb så tycker jag Visma är en fantastisk arbetsplats. Även om organisationen är stor så känns ändå bolaget väldigt familjärt och man jobbar gemensamt för företagets bästa. Vassa armbågar går inte hem här. De nordiska värderingarna är också något som genomsyrar bolaget. Både välgörenhets-, jämställdhets- och andra CSR-initiativ tar allt större plats på agendan.

Att få jobba med strategiska frågor, effektiviseringar och att vara länken mellan teknik och människa är en fantastisk möjlighet som jag är väldigt glad över att få så tidigt in på min karriär.

Hur spenderar du helst dina lediga dagar?
Jag är en person som tycker om att aktivera mig, är gärna utomhus i naturen (även fast jag föredrar att sova inne). Jag passar också gärna på att träna när tillfälle ges. Men visst är jag som alla andra och kan njuta av god mat, sitta framför datorn eller sjunka ner i soffan framför en bra film.

Är du intresserad av att jobba på Visma?

På våra karriärsidor finns alla våra lediga tjänster. Här finns även mer information om hur det är att jobba i Nordens ledande IT-koncern. Kanske är du, precis som Mattias, sugen på att starta karriären som management trainee? Här kan du läsa mer om våra möjligheter för studenter och nyexade.