Tillbaka till huvudmeny

Följ vår miljöresa

Vår Affärsbarometer visar att Sveriges småföretagare tar allt mindre hänsyn till miljön men att var tredje företagare menar att de skulle ta större hänsyn om priset på miljöprodukter var lägre. Under april kommer vi på Visma Advantage därför att värna extra mycket om miljön, utan att öka våra inköpskostnader. Inför detta har vi tagit del av miljötips från Naturskyddsföreningen och valt ut ett antal områden som vi kommer att fokusera på under månaden. Läs Naturskyddsföreningens tips här.

Vår Affärsbarometer visar att Sveriges småföretagare tar allt mindre hänsyn till miljön men att var tredje företagare menar att de skulle ta större hänsyn om priset på miljöprodukter var lägre. Under april kommer vi på Visma Advantage därför att värna extra mycket om miljön, utan att öka våra inköpskostnader. Inför detta har vi tagit del av miljötips från Naturskyddsföreningen och valt ut ett antal områden som vi kommer att fokusera på under månaden. Läs Naturskyddsföreningens tips här.

Vi kommer att presentera vårt miljöarbete i olika delar under månaden. Här i bloggen kommer du få läsa om varje del, både om hur vi arbetar med området idag och hur vi kommer att arbeta framöver. Vi kommer även att ge inspiration för hur du kan göra samma sak på ditt kontor.

Vår miljöresa kommer att innefatta:
grntkontorsmaterial Del 1
Miljömärkt kontorsmaterial med färre leveranser
grntervinningDel 2
Återvinning
grnamtenDel 3
Miljövänligare möten
grndatorDel 4
De små sakerna som också gör skillnad
grntfilterBonus
Filter i vattenledningen

Häng med på vår miljöresa här på bloggen, LinkedIn och Twitter.
Vilka är dina bästa miljötips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller på LinkedIn och Twitter.

 

Fler lästips:

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.