Tillbaka till huvudmeny

Rätt person och rätt plats

Undvik krångliga processer och frustration över teknik som hakar upp sig. Med ökad flexibilitet i arbetsvardagen frigör ni tid till era kunder och till verksamheten. Och får nöjdare medarbetare.

Flexibilitet i arbetsvardagen. Bild: Freepik
Designed by Freepik

Fler och fler människor sätter värde på flexibiliteten i att själv kunna bestämma över var man arbetar och ser det som en möjlighet, snarare än som en stressfaktor.

När vi rekryterar medarbetare framhåller de sökande allt oftare vikten av att man kan styra över sin tid. Ny teknik och nya arbetssätt erbjuder dessa möjligheter. Att kunna komma åt dokument, system och enkelt samarbete genom att dela dokument är något som uppskattas mycket och ger nöjdare medarbetare. Ingen behöver längre åka in till kontoret för att attestera utlägg när man vabbar, arbetar hemifrån eller är på resande fot. Har man till exempel glömt göra sin tidrapport är det enkelt att fixa det hemifrån.

Flexibilitet i arbetsvardagen frigör tid till verksamheten

Det är väl inte så att människor direkt väljer arbetsplats utifrån vilka system som används för tid- och utläggshantering. Däremot har vi sett att människor blir riktigt frustrerade över krångliga processer, teknik som hakar upp sig, om det tar för lång tid att få ett viktigt utlägg att bli godkänt. Flexibilitet i arbetsvardagen frigör tid till andra, mer stimulerande arbetsuppgifter. Att snabbt kunna fotografera ett kvitto med mobilen, ett intuitivt användargränssnitt och att attesterande chef sedan snabbt och enkelt godkänner din utläggsräkning trots att hen är på resande fot – det skapar den smidighet i processerna vi vill ha. Det frigör tid till att fokusera på våra kunder och på verksamheten.

Som en medarbetare uttryckte det förra veckan. Nu är det ju nästan kul att göra sin reseräkning…

Reseräkning och utläggshantering med en knapptryckning

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.