Tillbaka till huvudmeny

Hur fungerar factoring med ett IT-bolag?

Factoring, att belåna eller sälja fakturor, är ett effektivt sätt att muskla upp sin verksamhet. Många gånger är det banker och andra låneinstitut som erbjuder finansieringstjänster som factoring. Ibland saknas förståelse för företagande och entreprenörskap.

Visma Factoring
Factoring med ett IT bolag

Hur factoring kan ge handlingsutrymme för att växa och utvecklas. Problemet att se hur finansieringen skulle kunna bidra till utveckling på sikt. Att växa skapar ofta problem med likviditet och kassaflödet. Känslan av att ha fullt upp framöver men tomt på kontot precis just nu. Det behöver inte betyda att det går dåligt eller att potentialen inte finns. Factoring hjälper företag som vill satsa men som inte riktigt hinner med ekonomiskt och factoring med ett IT-bolag istället för en bank värnar även om idén och framåtandan.

Factoring med Visma

Visma är ett av nordens ledande och mest expansiva IT bolag. Vi köper nya företag och växer kontinuerligt. Men hur stora vi än har blivit finns ursprungskänslan kvar. Vi består av många mindre bolag som någon sett potential i och som därmed har fått förutsättningar att växa. Factoring med ett IT-bolag i ryggen skiljer sig egentligen inte ifrån factoring med en bank eller ett klassiskt låneinstitut. Däremot ser vi på factoring på ett lite annat sätt. Om vi kan hjälpa ett bolag att ta ett steg till mot nya mål så är vi med. Precis som Visma en gång i tiden såg potentialen i oss. Vi tror på företagandet och på de företag som ser möjligheter framåt.

Lätt eller svårt att få factoring?

Att använda factoring i sin verksamhet kräver att verksamheten är välskött. Tiden är förbi när factoring var för företag som bara behövde snabba pengar för att släcka bränder, inte växa. Vi tittar på lite olika saker när vi gör en bedömning av möjligheterna att använda factoring. Vi letar efter företag som vill använda factoring för att utveckla sin verksamhet. Det är absolut ett sätt att tillföra kapital, men inte för att klara sig månad för månad utan för att snabbare eller i den takt man vill kunna ta sig till målet. Och vad är målet? Det vet bara ni.

Kontakta mig så pratar vi mer om företagande, factoring, IT och utveckling ur ert perspektiv.

Läs mer om factoring och kontakta oss

Läs mer om factoring:

Vilka olika typer av factoring finns det?

Vad händer om en faktura som man sålt inte blir betald?

Mest populära