Tillbaka till huvudmeny

Ett exempel på automatisering

Du vet säkert också någon arbetsuppgift eller process som kan effektiviseras? Det sparar lite tid och minskar lite på kostnaderna. Om alla på företaget gör likadant, då blir det flera effektiviserade processer, ökad lönsamhet och ja, tillslut goda resultat.

Goda resultat = exempel på automatisering

Vår värld förändras snabbt. Innovation och effektivitet är förknippade med goda resultat. Men hur når vi dit?

Tid är pengar (eller blir i slutänden i alla fall). Men vi har fortfarande bara 24 timmar på ett dygn. Då får vi använda tiden mer effektivt för att kunna uppnå bättre resultat. Det kan låta överväldigande, men små förändringar ger stora effekter i det långa loppet. Alla har vi väl någon arbetsprocess som kan effektiviseras, vilket sparar lite tid och minskar lite på kostnaderna. Om alla på företaget gör likadant, då blir det flera effektiviserade processer, ökad lönsamhet och ja, goda resultat.

En enkel uträkning av ett exempel på automatisering:

En uppgift tar 15 minuter att utföra, kan vi effektivisera processen med 5 minuter så blir det en besparing på totalt 2500 minuter för en organisation med 500 personer.
Görs uppgiften 5 000 gånger per år blir det en totalt tidsbesparing på 417 timmar, eller 25 000 minuter.
Räkna att en anställd kostar 40000 kr per månad, det blir 242 kronor i timmen och 4 kronor per minut. Då ger de 417 timmarna en besparing på 100 800 kronor. Räknar vi istället på att vi kan spara in 10 minuter på tiden det tar att utföra uppgiften har vi en besparing på hela 201 700 kr eller 50 040 minuter.

Så, om vi förenklar det, kan 5 minuter generera en besparing på 100 000 kronor.

Visma.net är vårt webbaserade affärssystem där du kan schemalägga uppgifter och automatisera flöden för att arbeta mer effektivt. Vill du se hur det ser ut? Boka ett kostnadsfritt webbinar.

Se lediga tider och boka!

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.