Tillbaka till huvudmeny

Erfarenheter och insikter kring lyckade ekonomi- och affärssystemprojekt

Ta del av resultatet från vår undersökning tillsammans med Meritmind tidigare i år. Ny rapport baserad på svenska företags erfarenheter och våra samlade insikter.

Erfarenheter och insikter kring lyckade ekonomi- och affärssystemprojekt

Nu finns resultatet av den undersökning vi tidigare i år genomförde tillsammans med Meritmind att ta del av i form av rapporten Vad avgör ett lyckat ekonomi- och affärssystemprojekt?

Att välja ekonomi- och affärssystem är kanske ett av de viktigaste och mest avgörande besluten du är med om att ta när det kommer till digitalisering av din verksamhet. Vår förhoppning är att de erfarenheter och insikter vi samlat här kan vara en vägledare för er som står inför att ta beslut, och vidare för hur ert projekt genomförs.

Från beslut till att jobba på ett nytt sätt

Som vi ser det – och rapporten även visar – är förberedelser en viktig nyckel för lyckade förändringsprojekt. Självklart, kan man tycka men hur förbereder ni er? Och vad vill ni uppnå med en eventuell implementering/uppgradering?

I rapporten kan du bland annat läsa om:

 • Uppgradera, byta eller vänta. Hur vet man?
 • Verksamhetsutveckling som mål
 • Effektivisering och förenkling som ankare
 • “Vi vet vad vi har och är nöjda med det”
 • Utmaningar och möjliggörare i implementeringsfasen
 • Att ändra sitt sätt att jobba

Hämta rapport

Mest populära

 • Julklapp, julbord eller julfest?

  Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Nya pensionsåldrar från 2023

  Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.