Tillbaka till huvudmeny

En inblick i vardagen som summer intern på Visma

Nu är det dags för våra summer interns att ge er en inblick i hur deras vardag kan se. Hur ligger internsen till i sina projekt och vad är det för hemlig kvällsaktivitet faddrarna dragit med dem på?

Hej!

Nu är det Ida, Jakob och Adrian , summer interns på Visma som är vid pennan igen. I vårt tidigare blogginlägg berättade vi i korta drag om oss själva och de projekt vi jobbar med under sommaren. Därför tänkte vi den här gången ge er en inblick i hur vår vardag kan se ut. Vi gör nedslag i några tidpunkter under en av våra veckor här på Visma.

Måndag 08.05

Veckan börjar tidigt, Adrian och Ida satte sig på ett plan från Bromma till Skåne för att besöka Vismas kontor i Ängelholm. Under tre dagar ska vi träffa slutanvändare av rapporterna projektet kommer resultera i. På agendan står diskussion av användarnas krav och önskemål, samt en hel del nätverkande. Jakob är kvar på Stockholmskontoret och håller ställningarna! 

Måndag 10.07

Resan dit gick bra, men väl på plats inser Adrian att han har glömt jobbdatorn i taxin från flygplatsen. En del samtal senare kom datorn tillbaka och vi kunde fortsätta dagen lite mindre svettiga! Under tiden höll Jakob precis på att sätta igång med visualiseringsverktyget Tableau. Han insåg under dagen att hans kunskap var begränsad och bokade därför in ett möte med Brian, management trainee på Visma som är erfaren i programmet.   

På Ängelholmskontoret ligger naturen rakt utanför dörren. Här är Adrian på väg för att köpa lunch.

Tisdag 13.37

Efter drygt 24h i Ängelholm har Adrian och Ida gått igenom vad som ska göras i projektet och har även hunnit börja på en prototyp som ska förenkla arbetet för säljare genom att visa övergripande information om given kund. Sverigematchen mot Schweiz hägrar om ett par timmar och på kontoret har vi fått höra att vårt eget hotell är stans bästa ställe att se den på. Enda problemet är bara att vi då skulle ha bokat plats för en vecka sen… Ida researcher frenetiskt andra alternativ och vi hamnar till slut på Harrys tillsammans med Ängelholms mest engagerade supportrar!

Onsdag 09:27

Att ta fram nyckeltal som är både användbara och värdeskapande kräver mycket research från Jakobs sida, vilket innebär en hel del möten. Just idag var det lite lugnare för Jakob och då passade han på att sammanställa den information han tidigare lyckats få fram. En glasspaus i det fina vädret hanns också med och är viktigt för att få ny energi och inspiration till det fortsatta arbetet!

Torsdag 12.00

Återförenade i Stockholm återgår vi till vår rutin att luncha tillsammans! Det är fint väder så vi värmer våra matlådor och sätter oss sedan ute på baksidan tillsammans med några andra av våra andra kollegor. Det finns mycket att ta igen när man varit på olika håll i några dagar! 

Torsdag 17.36

Våra faddrar har sedan länge bokat upp oss för en kvällsaktivitet, men har varit högst hemlighetsfulla kring vad vi ska göra. Det visar sig, till vår förtjusning, att vi ska till Gröna Lund för 5-kamp och middag. En del av gänget föredrog bergochdalbanan medan andra tycket att det var roligare att bli lite småskrämda i Blåtåget. Roligast var nog ändå Lustiga huset som vi alla gick i tillsammans. I 5-kampen imponerade Jakob med sin talang att skjuta hoops! 

Fredag 11.00

Vi möter upp våra finska internkollegor som har rest till Stockholm över dagen. Tillsammans ska vi gå en kurs i presentationsteknik, vilket känns användbart inför slutpresentationerna vi alla ska hålla under internshipets sista dagar.

Fredag 15.00

Inför den stundande semestern har vi alla möten med våra respektive projektägare för att sammanställa vad som har hänt under de tre första veckorna och vad som är kvar att göra. 

Håll utkik efter vårt tredje och sista inlägg som kommer att handla om resultatet av våra projekt!

Soliga hälsningar,

Ida, Jakob och Adrian

Mest populära