Tillbaka till huvudmeny

Har er ekonomiavdelning en elefant i rummet?

Vart är ekonomirollen på väg? Vilka kompetenser vill vi attrahera i framtiden? Hur ser den typiska ekonomiavdelningen ut om 5-10 år? Det är budskapet i vår reklamfilm om ekonomiavdelningen med en ”elefant i rummet” som ingen vill prata om.

Jag har precis tittat på vår nya reklamfilm som vi gjort i samarbete med vårt systerbolag i Norge. Jag har sett den säkert femton gånger vid det här laget, men det är av en anledning. Förutom att jag, visserligen en aning partisk, tycker den är väldigt bra så har den ett viktigt budskap som alla mina kolleger i branschen bör fundera på, om de inte redan gjort det;Hela branschen är inne i en omställning där urvalet av molnbaserade tjänster ökar och digitalisering är det primära samtalsämnet på agendan. Rollen på en ekonomiavdelning är och kommer att bli ännu mer datadriven med fokus på säkerhet.

Det innebär att vi måste titta på vilka kompetenser som vi vill attrahera till våra ekonomiavdelningar framåt. Detta påverkar i sin tur utbildningarna och utformningen av programmen men även rekryteringsbolagen och sättet att hitta nya kompetenser.


Till dem som jobbar på en ekonomiavdelning, både chefer och medarbetare vill jag säga: ”Låt oss prata om det”


Vi måste hänga med i utvecklingen och inte vara rädda för den. För vår egen skull. Automatisering innebär inte att jobben försvinner, det öppnar istället upp nya möjligheter, både för ens egna utveckling och för det bolag du jobbar på.

Så blir du av med elefanten i rummet

Vi på Visma Software AB påbörjade vår omställning och digitaliseringsresa för ungefär två år sedan. Vår ”elefant i rummet” kommer snart att ge sig iväg någon annanstans, men vi har insett att vi måste göra denna resa tillsammans, oavsett pris, för att bibehålla konkurrenskraft och ha fortsatt nära relation med våra kunder och medarbetare.

Klicka på knappen nedan för att se filmerna och ta del av lösningarna som kan effektivisera bort elefanten i rummet.

Lär känna Visma.net

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.