Tillbaka till huvudmeny

Effektivare utläggsrapportering 4/4: Rapportering, underhåll och uppdateringar

Efter överföring och godkännande av data är det ett steg kvar i serien om utläggsrapportering – rapportering och uppdatering.

Lättare hantering av reseräkningar och utläggsrapportering
Lättare hantering av reseräkningar och utläggsrapportering

7. Rapportering

Till sist var det “bara” rapporteringen kvar. Glöm allt vad pärmar heter, i ett system för utlägg hanteras all information på samma sätt och kan enkelt plockas fram och skrivas ut direkt från systemet. Det är lätt att fördela kostnader på olika kostnadsställen vilket kan användas vid rapporteringen. Rapporterna kan sedan användas av både chefer och av de anställda själva när de vill se status på reseräkningen.

8. Underhåll och uppdateringar

Har du anställda som reser utomlands? Då vet du hur viktigt det är att växelkursen och landspecifika traktamenten är uppdaterade. Med ett system för reseersättningar ser leverantören av systemet till att informationen är uppdaterad för alla kunder samtidigt. Ännu ett automatiserat steg för er, ännu ett steg i ledet att spara tid och resurser.

Det var samtliga steg för en enklare utläggsrapportering. Vill du läsa alla åtta?

Hämta guiden

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.