Tillbaka till huvudmeny

E-tjänst i Sigtuna underlättar orosanmälan

SVT:s Lokala Nyheter Stockholm berättar att Sigtuna kommun har infört ett nytt sätt att göra orosanmälningar på – via en e-tjänst. E-tjänsten har kommunen själv byggt med Visma Consultings verktyg Ciceron Form Designer.

Snabbt och säkert - dygnet runt
Snabbt och säkert – dygnet runt

SVT:s Lokala Nyheter Stockholm berättar att Sigtuna kommun har infört ett nytt sätt att göra orosanmälningar på – via en e-tjänst.

E-tjänsten har kommunen själv byggt med Visma Consultings verktyg Ciceron Form Designer. Verktyget är lätt att använda, i Sigtunas fall tog det bara drygt två veckor från att de började tills e-tjänsten var förankrad hos verksamheten och lanserad på hemsidan.

E-tjänsten gör det möjligt för invånarna i Sigtuna att göra anmälan direkt på nätet, dygnet runt. På så vis kommer anmälningarna fram till kommunens socialtjänst både snabbt och säkert. En orosanmälan kan göras av vem som helst, privatperson såväl som yrkesverksam, som misstänker att ett barn eller en ungdom far illa pga t ex våld, missbruk eller bristande omsorg eller oro för vuxna med missbruk eller våld i nära relation.

Läs mer om Visma Consultings anpassade E-tjänster

Till E-tjänster

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.