Tillbaka till huvudmeny

E-tjänst i Sigtuna underlättar orosanmälan

SVT:s Lokala Nyheter Stockholm berättar att Sigtuna kommun har infört ett nytt sätt att göra orosanmälningar på – via en e-tjänst. E-tjänsten har kommunen själv byggt med Visma Consultings verktyg Ciceron Form Designer.

Snabbt och säkert - dygnet runt
Snabbt och säkert – dygnet runt

SVT:s Lokala Nyheter Stockholm berättar att Sigtuna kommun har infört ett nytt sätt att göra orosanmälningar på – via en e-tjänst.

E-tjänsten har kommunen själv byggt med Visma Consultings verktyg Ciceron Form Designer. Verktyget är lätt att använda, i Sigtunas fall tog det bara drygt två veckor från att de började tills e-tjänsten var förankrad hos verksamheten och lanserad på hemsidan.

E-tjänsten gör det möjligt för invånarna i Sigtuna att göra anmälan direkt på nätet, dygnet runt. På så vis kommer anmälningarna fram till kommunens socialtjänst både snabbt och säkert. En orosanmälan kan göras av vem som helst, privatperson såväl som yrkesverksam, som misstänker att ett barn eller en ungdom far illa pga t ex våld, missbruk eller bristande omsorg eller oro för vuxna med missbruk eller våld i nära relation.

Läs mer om Visma Consultings anpassade E-tjänster

Till E-tjänster

Mest populära