Tillbaka till huvudmeny

E-faktura ökar

Den genomsnittliga andelen e-faktura för Visma Proceedo kunder har under 2013 ökat från 50,3 % till 55,8 % jämfört med föregående år.

Eskilstuna kommun om införande av Visma Proceedo

För att uppnå en hög e-fakturagrad  jobbar vi på Visma Commerce ständigt med att göra det enklare för leverantörer att skicka e-faktura till Visma Proceedo-kunder. Vi ser tydliga resultat av detta effektiviseringsarbete. Den genomsnittliga andelen e-faktura för våra kunder har under 2013 ökat från 50,3 procent till 55,8 procent jämfört med föregående år.

Liknande case: Nordea – Vi har lyckats automatisera ungefär 60 % av fakturahanteringen tack vare faktura-abonnemangsmodulen i kombination med ordermatchningen och varumottagningen i inköpsmodulen.

En kund utmärker sig dock särskilt. Eskilstuna kommun har hela 80% e-faktura och strävar efter mer!

– I Eskilstuna är runt 80 procent av fakturorna elektroniska. Kommunen har nyligen  genomfört ett skifte där det nya systemet, Visma Proceedo, ger fler möjligheter. Så nu intensifieras arbetet med e-affärerna ännu mer enligt Ulf Borg, projektledare.

Här berättar Ulf Borg om införandet av inköpssystemet Visma Proceedo

 

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • P27 läggs ner – vad händer nu?

    P27 Nordic Payments, projektet som skulle bygga en gemensam betalningsinfrastruktur i Norden, har dragit tillbaka sin ansökan om clearingtillstånd från Finansinspektionen.

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.